בתחילת הדרך של האפיה ללא גלוטן, חיפשתי מתכונים לפסח, כאלו עם ממש מעט קמח ( מצה ) או בלי קמח בכלל, כי הכי קל להמיר אותם לנטולי גלוטן.
זו גם אחת ההמלצות שאני נותנת למי שמתחיל דיאטה ללא גלוטן.
להתחיל עם מתכונים שאין בהם קמח.
ולא חסר כאלו. רובן עם הרבה שוקולד, ביצים, לפעמים עם אגוזים ושקדים. ( דלי קלוריות הם לא ! )
תמיד נחמד להתקל במתכון שמלכתחילה אין בו שום קמח. זה עושה את החיים קלים ויפים :)
עוגת סאקה מהספר של אורנה ואלה היא כזו- בלי גלוטן.
עוגה נהדרת, מאד שוקולדית, לכאלו שאוהבים את השוקולד שלהם חזק ומרוכז.
במתכון המקורי מצוין להשתמש בשוקולד טוב 70% מוצקי קקאו. וכך עשיתי תמיד, עד הפעם האחרונה, חילקתי את כמות השוקולד ל2, חצי היה עם 70% וחצי עם 56% והתוצאה היתה בסדר גמור, הרבה פחות מר, כך שגם הקטנים יותר בחבורה שעוד קשה להם עם שוקולד מר- אהבו.
במתכון מוסבר לרפד את התבנית כולה בנייר אפיה ( תחתית ודפנות )
הפעם ויתרתי, שמנתי טוב ופיזרתי סוכר. יצא בסדר... ( אולי בגלל זה העוגה נפרדה מהדפנות... ניתן לראות בתמונות ) אבל זה בהחלט לא הפריע בטעם.
סאקה- מקשה אלכוהולי יפני
עוגת שוקולד סאקה
לחמם תנור ל 150
תבנית לא מתפרקת קוטר 22
250 גר שוקולד ( לראות מה כתבתי למעלה)
125 גר חמאה
5 ביצים ( במתכון המקורי כתוב מס 2.. אני הכנתי עם L )
כוס וחצי סוכר+ 3 כפות
3 כפות+ כפית יין סאקה
להמס יחד שוקולד וחמאה
להקציף יחד חלמונים וכוס סוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה. להוסיף לאט את השוקולד המומס ואת הסאקה.
להקציף חלבונים עם 3 כפות סוכר
לקפל חלבונים לתערובת השוקולד
לשפוך לתבנית עם הנייר אפיה
לאפות 20-30 דקות עד שהעוגה תופחת, יציבה אבל עוד טיפה רוטטת במרכז.
להוציא מהתנור ולעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ( לסדר כמו כובע מעל )
להגיש עם גלידה.
הכמות לא גדולה,אבל אם בכל זאת נשאר אחרי יומיים להכניס למקרר...
התמונה בה העוגה תפוחה זה מיד אחרי שיצאה מהתנור...
זו גם אחת ההמלצות שאני נותנת למי שמתחיל דיאטה ללא גלוטן.
להתחיל עם מתכונים שאין בהם קמח.
ולא חסר כאלו. רובן עם הרבה שוקולד, ביצים, לפעמים עם אגוזים ושקדים. ( דלי קלוריות הם לא ! )
תמיד נחמד להתקל במתכון שמלכתחילה אין בו שום קמח. זה עושה את החיים קלים ויפים :)
עוגת סאקה מהספר של אורנה ואלה היא כזו- בלי גלוטן.
עוגה נהדרת, מאד שוקולדית, לכאלו שאוהבים את השוקולד שלהם חזק ומרוכז.
במתכון המקורי מצוין להשתמש בשוקולד טוב 70% מוצקי קקאו. וכך עשיתי תמיד, עד הפעם האחרונה, חילקתי את כמות השוקולד ל2, חצי היה עם 70% וחצי עם 56% והתוצאה היתה בסדר גמור, הרבה פחות מר, כך שגם הקטנים יותר בחבורה שעוד קשה להם עם שוקולד מר- אהבו.
במתכון מוסבר לרפד את התבנית כולה בנייר אפיה ( תחתית ודפנות )
הפעם ויתרתי, שמנתי טוב ופיזרתי סוכר. יצא בסדר... ( אולי בגלל זה העוגה נפרדה מהדפנות... ניתן לראות בתמונות ) אבל זה בהחלט לא הפריע בטעם.
סאקה- מקשה אלכוהולי יפני
עוגת שוקולד סאקה
לחמם תנור ל 150
תבנית לא מתפרקת קוטר 22
250 גר שוקולד ( לראות מה כתבתי למעלה)
125 גר חמאה
5 ביצים ( במתכון המקורי כתוב מס 2.. אני הכנתי עם L )
כוס וחצי סוכר+ 3 כפות
3 כפות+ כפית יין סאקה
להמס יחד שוקולד וחמאה
להקציף יחד חלמונים וכוס סוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה. להוסיף לאט את השוקולד המומס ואת הסאקה.
להקציף חלבונים עם 3 כפות סוכר
לקפל חלבונים לתערובת השוקולד
לשפוך לתבנית עם הנייר אפיה
לאפות 20-30 דקות עד שהעוגה תופחת, יציבה אבל עוד טיפה רוטטת במרכז.
להוציא מהתנור ולעטוף את התבנית בנייר אלומיניום ( לסדר כמו כובע מעל )
להגיש עם גלידה.
הכמות לא גדולה,אבל אם בכל זאת נשאר אחרי יומיים להכניס למקרר...
התמונה בה העוגה תפוחה זה מיד אחרי שיצאה מהתנור...
מהממת!
השבמחקזה כף וחצי סוכר עם החלבונים. לא כוס וחצי
השבמחק