לא מוצאת מילה מתאימה בעברית... זה לא ממש פודינג, אולי כן ?!
לא משנה.. זה טעים ומשמש להרבה דברים
מילוי בעוגות, עוגיות, אפשר להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת מעל מרנג, בתוך עוגה..
יש כאלו שאפילו סתם מורחים על לחם...
ואפשר גם לתת מתנה ( למי שיעריך .. וידע מה לעשות עם זה )
מהכמות מתקבלת צנצנת בגודל יפה.
נשמר שבוע במקרר.
מכיוון שלימון לא מגיע בגודל סטנדרטי ויש לימונים עם יותר מיץ לעומת אחרים, להיות עם יד על הדופק בהקשר לכמות. מי שאוהב מאד חמוץ ( כמוני ) שישים את כל שני הלימונים, מי שאוהב פחות ונתקל בלימון מאד עסיסי, שיוותר על חלק מהמיץ..
lemon curd
100 גר סוכר
ביצה
2 חלמונים
מיץ וקליפה מ 2 לימונים
100 גר חמאה חתוכה לקוביות
לשים את הכל( מלבד החמאה ) בסיר קטן, לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד( רצוי עם מטרפה ידנית ) על אש מאד נמוכה.
ברגע שמתחיל להסמיך לערבב עוד דקה טוב טוב שלא יהיו גושים ולהסיר מהאש.
להוסיף את החמאה, לערבב עד שנמסה.
לקרר. לשמור בקירור.
לא משנה.. זה טעים ומשמש להרבה דברים
מילוי בעוגות, עוגיות, אפשר להוסיף שמנת מתוקה מוקצפת מעל מרנג, בתוך עוגה..
יש כאלו שאפילו סתם מורחים על לחם...
ואפשר גם לתת מתנה ( למי שיעריך .. וידע מה לעשות עם זה )
מהכמות מתקבלת צנצנת בגודל יפה.
נשמר שבוע במקרר.
מכיוון שלימון לא מגיע בגודל סטנדרטי ויש לימונים עם יותר מיץ לעומת אחרים, להיות עם יד על הדופק בהקשר לכמות. מי שאוהב מאד חמוץ ( כמוני ) שישים את כל שני הלימונים, מי שאוהב פחות ונתקל בלימון מאד עסיסי, שיוותר על חלק מהמיץ..
lemon curd
100 גר סוכר
ביצה
2 חלמונים
מיץ וקליפה מ 2 לימונים
100 גר חמאה חתוכה לקוביות
לשים את הכל( מלבד החמאה ) בסיר קטן, לבשל תוך כדי ערבוב מתמיד( רצוי עם מטרפה ידנית ) על אש מאד נמוכה.
ברגע שמתחיל להסמיך לערבב עוד דקה טוב טוב שלא יהיו גושים ולהסיר מהאש.
להוסיף את החמאה, לערבב עד שנמסה.
לקרר. לשמור בקירור.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה