יום רביעי, 12 ביוני 2013

מאפינס בננה נוטלה

אני מתה על בננות!
אבל משום מה לא אוהבת עוגת בננות.
טוב שיש חובבת אחת בבית כי הבננות עכשיו מבשילות במהירות שיא, ולא תמיד ניתן להגיע אליהן בזמן.

לטעמה של החובבת, אילו אפילו יותר שוות מהקודמות...

מתכון מהבלוג  pastry affair

מאפינס בננה עם נוטלה

לחמם תנור ל 180
לתבנית אינגליש ( אני הכנתי במיכלי מאפינס קטנים)

113 גר חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר חום
2 ביצים
כפית וניל
3 בננות גדולות בשלות  מעוכות עם מזלג ( שמתי 4 , זה לא כזה קריטי , בטוחה שאפשר גם עם 2... יהיה קצת פחות רטוב בפנים)
2 כוסות קמח
כפית סודה לשתיה
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס חלב
חצי כוס נוטלה ( 150 גר )

להקציף יחד חמאה וסוכר
להוסיף וניל וביצים. להמשיך להקציף
להוסיף את כל השאר מלבד הנוטלה. להקציף במהירות בינונית נמוכה רק עד שהכל מתגבש יחד

לשפוך חצי מכמות הבלילה אל התבנית, לפזר את הנוטלה ( עם כפית ) מעל השכבה של הבלילה, ולשפוך מעל את שאר הבלילה.
עם סכין לערבב בעדינות את השכבות ( כמו שעושים בעוגת שיש )
לאפות עד שקיסם יוצא די יבש ( לח עם פירורים )







5 תגובות:

  1. אני כן אוהבת בננות, עוגות בננות, נוטלה... ואת המתכונים שלך!!!

    השבמחק
  2. בכל פעם שיש אצלנו בננות בשלות מידי (וזה קורה לעיתים תכופות), בעלי דואג להקפיא אותן (כי חבל לזרוק), ואז אחרי שהמקפיא מפוצץ בשקיות מלאות בננות קפואות, ואני מאיימת לזרוק אותן, כי אין מקום למה שבאמת צריך, בעלי משכנע אותי לאפות. ואז המקפיא כבר לא מפוצץ בשקיות של בננות קפואות אלא בלחם בננות או מאפינס בננות... והינה, כשאני אומרת "לא עוד!!! הפעם אני זורקת", את מביאה מתכון שנראה מאוד מעניין.
    חייבת לנסות בקרוב.
    דרך אגב, הקפאת הבננות היא פטנט שלמדתי מחברתי הטקסנית. בהפשרה קל לשלוף את התוכן וקל למעוך.
    תודה!
    אסתי

    השבמחק
    תשובות
    1. רעיון מה עוד נית׳ן לעשות עם בננות קפואות. לקלף ולהכניס אותן לבלנדר או מעבד מזון כשהן כוד קפואות. התוצאה היא ממש כמו גלידה. אפשר כמובן להוסיף כמה פירות יער קפואים או אפרסק קפוא, ולשחק עם הטעמים. הבננה הקפואה יוצרת מרקם חלק ורך כמו של גלידה, וזה קל ומהיר וטעים.

      מחק