בזמן האחרון אני מכינה די הרבה פנקייק. זה נשמר נהדר במקרר ( גם בהקפאה )
וילד ( או מבוגר ) רעב, שנשבר לו מלחם בבוקר או בערב, יכול להוציא ולחמם לעצמו במיקרו בדקה , ערמה קטנה, יחד עם כמה מטבעות שוקולד ( זה הילד ) או בלי כלום.... או מייפל, גלידה, גנאש..
לשם הגיוון, מצאתי מתכון קצת שונה אצל מרתה סטיוארט.
ההבדל הוא שמפרידים ביצים, מקציפים חלבונים, וזה נותן להן יותר אווריריות וקלילות.
פנקייק אוריריים
2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
2 וחצי כוסות רוויון
3 ביצים מופרדות
3 כפות חמאה מומסת
קצת חמאה לטיגון
לערבב יחד בקערה : קמח, סוכר, אבקת אפיה , סודה לשתיה, רוויון, חמאה מומסת ו 3 חלמונים
להקציף 3 חלבונים לקצף יציב.
לקפל חלבונים לתערובת
לחמם מחבת עם ממש טיפת חמאה או שמן, לצקת קצת מהבלילה, לטגן בערך דקה על כל צד.
( צולמו בטלפון כי למצלמה נגמרה הסוללה ורציתי לצלם "טרי" :).... )
וילד ( או מבוגר ) רעב, שנשבר לו מלחם בבוקר או בערב, יכול להוציא ולחמם לעצמו במיקרו בדקה , ערמה קטנה, יחד עם כמה מטבעות שוקולד ( זה הילד ) או בלי כלום.... או מייפל, גלידה, גנאש..
לשם הגיוון, מצאתי מתכון קצת שונה אצל מרתה סטיוארט.
ההבדל הוא שמפרידים ביצים, מקציפים חלבונים, וזה נותן להן יותר אווריריות וקלילות.
פנקייק אוריריים
2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
2 כפיות אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
2 וחצי כוסות רוויון
3 ביצים מופרדות
3 כפות חמאה מומסת
קצת חמאה לטיגון
לערבב יחד בקערה : קמח, סוכר, אבקת אפיה , סודה לשתיה, רוויון, חמאה מומסת ו 3 חלמונים
להקציף 3 חלבונים לקצף יציב.
לקפל חלבונים לתערובת
לחמם מחבת עם ממש טיפת חמאה או שמן, לצקת קצת מהבלילה, לטגן בערך דקה על כל צד.
( צולמו בטלפון כי למצלמה נגמרה הסוללה ורציתי לצלם "טרי" :).... )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה