יום שני, 5 באוגוסט 2013

פנקייק אוריריים

בזמן האחרון אני מכינה די הרבה פנקייק. זה נשמר נהדר במקרר ( גם בהקפאה )
וילד ( או מבוגר ) רעב, שנשבר לו  מלחם בבוקר או בערב, יכול להוציא ולחמם לעצמו במיקרו בדקה , ערמה קטנה, יחד עם כמה מטבעות שוקולד ( זה הילד ) או בלי כלום.... או מייפל, גלידה, גנאש.. 
לשם הגיוון, מצאתי מתכון קצת שונה אצל מרתה סטיוארט. 
ההבדל הוא שמפרידים ביצים, מקציפים חלבונים, וזה נותן להן יותר אווריריות וקלילות.


פנקייק אוריריים

2 כוסות קמח
3 כפות סוכר
 2 כפיות אבקת אפיה
כפית סודה לשתיה
חצי כפית מלח
2 וחצי כוסות רוויון
3 ביצים מופרדות
3 כפות חמאה מומסת

קצת חמאה לטיגון

לערבב יחד בקערה : קמח, סוכר, אבקת אפיה , סודה לשתיה, רוויון, חמאה מומסת ו 3 חלמונים
להקציף 3 חלבונים לקצף יציב.
לקפל חלבונים לתערובת
לחמם מחבת עם ממש טיפת חמאה או שמן, לצקת קצת מהבלילה, לטגן בערך דקה על כל צד.

( צולמו בטלפון כי למצלמה נגמרה הסוללה ורציתי לצלם "טרי" :).... )






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה