יום חמישי, 2 בינואר 2014

עוגת יום הולדת בלי יום הולדת ( עוגת שוקולד עם הרבה שחיתות )

לפני כמה שנים נתבקשתי להכין עוגה מקושטת בקיץ, לילדה שבעצם בת 5 וחצי
מכיוון שהיא חיה בארה"ב ומגיעה כל קיץ לארץ, היא לא חוגגת עם המשפחה את ימי ההולדת שלה.
הוחלט לחגוג לה יום הולדת להלכתו, חצי שנה אחרי... עם עוגה כמו שצריך.
על העוגה היה המספר-5 וחצי :)

לחלק מבני הבית יש לפעמים תלונות ( קורה )
הפעם התלונה של איל היתה שהוא לא קיבל עוגת יום הולדת השנה.
כזכור, ביום הולדתו הילד טייל בדרום עם הצופים, ולפני שיצא נערכה בבית ארוחה לכבודו בו היה קינוח פיצוץ לכבודו !
אבל טכנית- באמת לא היתה עוגת יום הולדת.

על מנת לתקן את הנזק שעלול לצוץ על ספת הפסיכולוג בעתיד, מיהרתי להכין עוגת יום הולדת שחיתותית במיוחד
וגם לפנק ילד שעבר ניתוח ביד...(בטוחה שיצליח להתמודד עם העוגה ביד שמאל )

את עוגת השוקולד הכנתי על פי מתכון מביסים. ( טיפה"לה שינויים שלי )
אבל, העוגה לקחה תפנית אחרת לגמרי , בעזרת הרבה שוקולד ושמנת..
והרי סדר הדברים :)

עוגת שוקולד ( ביסים )

לחמם תנור ל 180
תבנית - עגולה 24, או מרובעת 23 ( עם נייר אפיה או משומנת )

200 גר חמאה
100 גר שוקולד מריר
כוס + רבע כוס סוכר
3 כפות גדושות קקאו
5 ביצים מופרדות
6 כפות חלב
שלושת רבעי כוס קמח +כפית אבקת אפיה
קורט מלח

בקערה- חמאה, שוקולד, כוס סוכר, קקאו . להמס יחד במיקרו ( 2-3 דקות, תוך כדי עירבוב באמצע )
או בסיר על האש תוך כדי עירבוב.
לקרר
להקציף חלבונים + רבע כוס סוכר לקצף יציב,
להוסיף חלמונים ומלח לשוקולד. לערבב טוב
להוסיף קמח ואבקת אפיה
להוסיף חלב
לקפל יחד בעדינות תערובת שוקולד+ חלבונים מוקצפים
להעביר לתבנית
לאפות עד שקיסם יוצא יבש.
לקרר

לקרמים- ( להכין יממה מראש )

גנאש שוקולד לבן-
100 מל שמתנת מתוקה
200 גר שוקולד לבן

לחמם שמנת, להביא לסף רתיחה, להסיר מהאש. להוסיף שוקולד לבן
לערבב עד שהשוקולד נמס. לקרר, לשמור במקרר לפחות 6 שעות, עדיף יממה.

גנאש שוקולד מריר-
200 מל שמנת מתוקה
200 גר שוקולד מריר

חמם שמנת, להביא לסף רתיחה, להסיר מהאש. להוסיף שוקולד לבן
לערבב עד שהשוקולד נמס. לקרר, לשמור במקרר לפחות 6 שעות, עדיף יממה.

הכנת הקרמים-
להקציף גנאש שוקולד לבן קודם ( חוסך שטיפה ) עד שיציב ( זה קורה מהר, לא להקציף יתר על המידה )
להקציף חצי מהגנאש שוקולד שקיררנו ( את החצי הנותר להשאיר בחוץ, אפשר לערבב קצת , עד שיגיע לטמפרטורת החדר )

הרכבה-
לחצות עוגה ל 2 ( עוגה עגולה כך שיהיה 3 קומות ) עוגה מרובעת מתקבלות 4 ( חצי + רבע )
למרוח שכבה של קרם לבן על השכבה התחתונה, קרם כהה על השכבה השניה ( במרובעת תהיה עוד שכבה של לבן ) על השכבה העליונה ובצדדים, למרוח מהגנאש הלא מוקצף.
לקרר.

שחיתות 'דלת קלוריות' :)

* התנצלות על העקמת של העוגה ( לא שזה מפריע למשהו בבטן.)



















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה