פעם היינו חוגגים ימי הולדת במסעדה.
כל 'ילד' יום הולדת, בחר לאן הוא רוצה ללכת.
היום אני מקבצים מספר ימי הולדת יחד , ככה שכמעט ולא פוקדים מסעדות.
למה ?
כמה סיבות..
קשה למצוא מסעדה שלכל אחד מאיתנו יהיה משהו לטעמו.
זו ( אני ) עם הצליאק והצמחונות
זה ( הבעל ) לא אוכל מוצרי חלב
הוא ( הילד ) מעדיף בשר
היא ( הילדה ) לא נוגעת בפרי וירק
ורק אחת שאוכלת הכל :)
בקיצור- בעיה.
שלא לדבר על המחירים...
לשבת במסעדה, 5-6 איש , זה יקר ! ומה מקבלים בתמורה ?
לא הרבה. בחלק ניכר מהמסעדות בהן אנחנו מבקרים, המנות הצטמקו בשנים האחרונות.. המחירים עלו, הכניסו עוד שולחנות, ככה שצפוף יותר וזה סיוט לשוחח עם משהוא שלא על ידך.
ולא תמיד כולם מרוצים מהאוכל ( " בבית יותר טעים" " את שלך אני אוהב יותר " )
אבל, זה מאד נחמד שמשהוא אחר טורח, ומגיש, ומפנה, ורוחץ כילים.
אז פעם פעמיים בשנה, בכל זאת מוצאים מסעדה עם מכנה משותף, ויוצאים יחד.
לכבוד ילידי דצמבר הלכנו למסעדה איטלקית שלא אזכיר את שמה.
לא כי לא היה טעים- היה טעים מאד
ולא כי לא היה נחמד- היה נחמד מאד
אלא כי המנות היו קטנות ( במיוחד זו ללא גלוטן- ולמה ?? כי פסטה לא גלוטן יקרה יותר ? מעצבן! )
אז היה יקר, ומעט ( אבל טעים )
החלטתי להכין לעצמי מנה שווה כפיצוי על המנה המזערית שאכלתי שם.
מזמן לא הכנתי רוטב רוזה, ובאמת הגיע הזמן להתפנק.
רוטב שדורש סבלנות, אבל התוצאה שווה.
רוטב רוזה
סלסלת עגבניות שרי חתוכות לחצי או רבע ( תלוי בגודל )
בצל קטן קצוץ
25-30 גר חמאה
מלח, פלפל
חצי מיכל שמנת מתוקה
לאדות בצל בחמאה עד שהבצל שקוף
להוסיף עגבניות, לערבב קצת, לבשל כ 10 דקות.
להניח על הלהבה הכי קטנה שיש, ולהמשיך לבשל , מכוסה, עוד 45-50 דקות עד שהעגבניות מתפוררות לגמרי.
לבדוק כל 10-12 דקות , לתת ערבוב, ואם יש צורך להוסיף טיפת מים חמים
אחרי 50 דקות לתבל, להוסיף שמנת ולערבב עד שמגיע לרתיחה.
בשלב זה- מוכן.
אני אוהבת לטחון הכל עם מוט בלנדר, לא חובה.
לערבב עם פסטה שזה עתה בושלה, להגיש עם הרבה פרמז'ן ( או בלי :) )
( כמובן ששלי - פסטה ללא גלוטן , והמלצה על פסטה חדשה שניסיתי תוצרת איטליה של Agluten! )
כל 'ילד' יום הולדת, בחר לאן הוא רוצה ללכת.
היום אני מקבצים מספר ימי הולדת יחד , ככה שכמעט ולא פוקדים מסעדות.
למה ?
כמה סיבות..
קשה למצוא מסעדה שלכל אחד מאיתנו יהיה משהו לטעמו.
זו ( אני ) עם הצליאק והצמחונות
זה ( הבעל ) לא אוכל מוצרי חלב
הוא ( הילד ) מעדיף בשר
היא ( הילדה ) לא נוגעת בפרי וירק
ורק אחת שאוכלת הכל :)
בקיצור- בעיה.
שלא לדבר על המחירים...
לשבת במסעדה, 5-6 איש , זה יקר ! ומה מקבלים בתמורה ?
לא הרבה. בחלק ניכר מהמסעדות בהן אנחנו מבקרים, המנות הצטמקו בשנים האחרונות.. המחירים עלו, הכניסו עוד שולחנות, ככה שצפוף יותר וזה סיוט לשוחח עם משהוא שלא על ידך.
ולא תמיד כולם מרוצים מהאוכל ( " בבית יותר טעים" " את שלך אני אוהב יותר " )
אבל, זה מאד נחמד שמשהוא אחר טורח, ומגיש, ומפנה, ורוחץ כילים.
אז פעם פעמיים בשנה, בכל זאת מוצאים מסעדה עם מכנה משותף, ויוצאים יחד.
לכבוד ילידי דצמבר הלכנו למסעדה איטלקית שלא אזכיר את שמה.
לא כי לא היה טעים- היה טעים מאד
ולא כי לא היה נחמד- היה נחמד מאד
אלא כי המנות היו קטנות ( במיוחד זו ללא גלוטן- ולמה ?? כי פסטה לא גלוטן יקרה יותר ? מעצבן! )
אז היה יקר, ומעט ( אבל טעים )
החלטתי להכין לעצמי מנה שווה כפיצוי על המנה המזערית שאכלתי שם.
מזמן לא הכנתי רוטב רוזה, ובאמת הגיע הזמן להתפנק.
רוטב שדורש סבלנות, אבל התוצאה שווה.
רוטב רוזה
סלסלת עגבניות שרי חתוכות לחצי או רבע ( תלוי בגודל )
בצל קטן קצוץ
25-30 גר חמאה
מלח, פלפל
חצי מיכל שמנת מתוקה
לאדות בצל בחמאה עד שהבצל שקוף
להוסיף עגבניות, לערבב קצת, לבשל כ 10 דקות.
להניח על הלהבה הכי קטנה שיש, ולהמשיך לבשל , מכוסה, עוד 45-50 דקות עד שהעגבניות מתפוררות לגמרי.
לבדוק כל 10-12 דקות , לתת ערבוב, ואם יש צורך להוסיף טיפת מים חמים
אחרי 50 דקות לתבל, להוסיף שמנת ולערבב עד שמגיע לרתיחה.
בשלב זה- מוכן.
אני אוהבת לטחון הכל עם מוט בלנדר, לא חובה.
לערבב עם פסטה שזה עתה בושלה, להגיש עם הרבה פרמז'ן ( או בלי :) )
( כמובן ששלי - פסטה ללא גלוטן , והמלצה על פסטה חדשה שניסיתי תוצרת איטליה של Agluten! )
אהלן, המתכון באמת נראה מעולה ! מאיפה את קונה את הפסטה ? וכמה עולה אריזה ?
השבמחקאת הפסטה קניתי בחנות קטנה בשוק בנמל תל אביב ( חנות בתוך השוק שמוכרת מוצרים מאטליה ) . לא זוכרת כמה עליה, אבל יותר זול מ ״לה ונציאנה״ שאני קונה בד״כ.
השבמחק