בעיה עם פוקאצ'יה.. או פיצה...
תמיד מכינה לקראת ערב, כי אילו דברים שלא אוכלים בבוקר, ורצוי שיהיו טריים...
אבל מה לעשות שבערב שמכינים, כבר חושך וזה מקשה על הצילומים
ולפעמים לא ממש נשאר בבוקר הרבה מה לצלם...
את הבצק התופח למיימדים עצומים הספקתי עוד לצלם באור יום, ואת מה שנשאר- למחרת...
אבל גם בלי תמונות אני יכולה לספר שהפוקאצ'ות נטרפו, גם על ידי אורחים, ולמחרת אחת ששמרתי וחוממה קצת שוב, ע"י הצוות של איל ( צופים ) שהגיע לישיבה.
המתכון מ hanging spatula
פוקאצ'ה עבה
כוס+ שלושת רבעי כוס מים פושרים
חצי חבילה שמרית
כף סוכר
4-5 כוסות קמח
כף מלח
שלושת רבעי כוס שמן זית
ללוש הכל יחד 5-7 דקות
להתפיח ( במקרר, כמה שעות, בחוץ, עד שמכפיל את נפחו )
ללוש שוב, לשטח בתבנית משומנת טוב טוב עם שמן זית , להתפיח שוב כחצי שעה.
לפזר מלח גס*
לחמם תנור ל 180
* כמובן שאפשר להוסיף ירקות ותוספות לפי מה שאוהבים, לפני\אחרי האפיה...
תמיד מכינה לקראת ערב, כי אילו דברים שלא אוכלים בבוקר, ורצוי שיהיו טריים...
אבל מה לעשות שבערב שמכינים, כבר חושך וזה מקשה על הצילומים
ולפעמים לא ממש נשאר בבוקר הרבה מה לצלם...
את הבצק התופח למיימדים עצומים הספקתי עוד לצלם באור יום, ואת מה שנשאר- למחרת...
אבל גם בלי תמונות אני יכולה לספר שהפוקאצ'ות נטרפו, גם על ידי אורחים, ולמחרת אחת ששמרתי וחוממה קצת שוב, ע"י הצוות של איל ( צופים ) שהגיע לישיבה.
המתכון מ hanging spatula
פוקאצ'ה עבה
כוס+ שלושת רבעי כוס מים פושרים
חצי חבילה שמרית
כף סוכר
4-5 כוסות קמח
כף מלח
שלושת רבעי כוס שמן זית
ללוש הכל יחד 5-7 דקות
להתפיח ( במקרר, כמה שעות, בחוץ, עד שמכפיל את נפחו )
ללוש שוב, לשטח בתבנית משומנת טוב טוב עם שמן זית , להתפיח שוב כחצי שעה.
לפזר מלח גס*
לחמם תנור ל 180
* כמובן שאפשר להוסיף ירקות ותוספות לפי מה שאוהבים, לפני\אחרי האפיה...
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה