יום חמישי, 10 ביולי 2014

עוגת משמישים הפוכה

באחד מסופי השבוע האחרונים נשארנו זוג צעיר בבית ללא ילדים.
אחת נשארה ללמוד בחיפה, אחת נשארה בבסיס ( שבת אחרונה ) ואחד נסע לצפון עם חברים...
החלטתי לפנק את הבעל עם עוגת פרי כמו שאוהב- עוגת פרי עם יחס בצק פי שניים מהפרי.

בדיוק יום יומיים קודם, הועלה מתכון בבלוג של מתכוניישן לעוגת תפוחים הפוכה שצדה את עיני.
החלטתי להפוך את המתכון לעוגת משמישים הפוכה, לפי המתכון שם, עם קצת שינויים.
יצא נהדר. גם יפה, ובמיוחד טעים.

הבעל, שמקפיד על פרוסה אחת של עוגה ליום ( לא מטעמי דיאטה, אלא כי זה בהחלט מספיק לו.. משהו שלעולם לא אלמד או אבין ) לקח 3 פרוסות ביום הראשון !

עוגת משמישים הפוכה


תבנית אינגליש מצופה נייר אפיה

לקרמל:
רבע כוס סוכר
2-3 כפות מיץ תפוזים ( אם ין טרי, אפשר גם פריגת )
13 גר חמאה
קורט מלח

8-10 משמישים חצויים וחתוכים לרבעים

לבלילה:
75 גר חמאה רכה
חצי כוס סוכר
ביצה
חצי כפית וניל
כוס קמח
כפית אבקת אפיה
2 כפות מיץ תפוזים
מיכל יוגורט יווני ( כי זה מה שהיה בבית, אבל אפשר שמנת חמוצה\רוויון\אשל... בכמות של 100 מ"ל )

לחמם תנור ל 180

להמס סוכר בסיר או מחבת קטנה על אש הכי קטנה. לא לגעת...לא לערבב, לא לסובב. זה נמס לבד.
כשמתקבל צבע קרמל עמוק, להוסיף את המיץ תפוזים ( זהירות, זה מבעבע ) את החמאה והמלח.
כשהחמאה נמסה, מיד לשפוך לתבנית עם הנייר אפיה. לעבוד מהר כי זה מתגבש בצ'יק.
( לא להלחם עם הסיר עם השאריות.. להשרות במים כמה דקות וזה יורד בלי בעיות )

לסדר את המשמישים על הקרמל ( עם החלק של הבפנוכו שלהם כלפי מעלה ) 

להכין בלילה:

להקציף חמאה עם סוכר, להוסיף ביצה ווניל.
להוסיף לסירוגין יבשים ורטובים..
לשפוך מעל למשמישים. ליישר בלילה ( היא די סמיכה )
לאפות עד שקיסם יוצא יבש.
לקרר קצת ולהפוך בזהירות.
לקלף נייר  אפיה

אם זו הייתי אני שאוכלת.. הייתי מצרפת כדור גלידת וניל :)











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה