יום חמישי, 17 ביולי 2014

מיני פשטידות: פטריות תרד וגבינות

מפגש משפחתי על שפת הים אחה"צ/ערב מוקדם
מה מביאים ?
משהו שישביע, אבל לא כבד מדי
משהו לא מתוק ( זה ברור שמביאים !)
ולא לחם\פיתות\פוקצ'ה

מכינים מיני פשטידות, לא צריך צלחת, או מזלג או שום דבר, אפשר לקחת בידיים ( אפילו קטנטנות ) ולחסל בביס.
גם טמפרטורת ה'חדר' מתאימה... אפשר חם, אפשר גם לא.




מיני פשטידות: פטריות תרד וגבינות
חבילה תרד טרי
סלסלת פרטיות קצוצות ( לא קטן )
בצל
שום
20 גר חמאה
כף שמן זית
100 גר פטה מפוררת
70 גר צ'דר מגוררת
50 גר פרמז'ן מגורר
רבע כוס חלב
4-5 ביצים ( תלוי בגודל )
מלח פלפל


מחממים תנור ל 180
מטגנים בצל בקצת שמן וחמאה, מוסיפים פטריות קצוצות  ושום, מטגנים כמה דקות. מוסיפים תרד קצוץ.
מערבבים מדי פעם כמה דקות, עד שהתרד נובל קצת ומוריד מהנפח שלו.
מסירים מהאש.
מערבבים בקערה את הגבינות, חלב, תבלינים וביצים.
מוסיפים א הירקות.
מוזגים לתבניות משומנות היטב.
אופים עד שמזהיבים. מקררים ורק אז שולפים מחוץ לשקעים.
אפשר לאכול חם, או בטמפרטורת החדר, למי שסובל גם ככה  מחום יולי\אוגוסט :)











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה