יום חמישי, 6 ביולי 2017

פלאפל עם אפונה


ניסיתי כמה פעמים בודדות לטגן פלאפל, ונהיה בלאגן גדול
אילו, הירוקים מצאו חן בעיני.
הפתרון של אפיה הוא נהדר, גם מבחינה דיאטטית, ( שלא לדבר על הבלאגן )

חמודים, ירוקים, קלי הכנה, נאכלו בשמחה גם ע"י טבעונית.


המתכון, עם שינויים שלי מ  green kitchen stories


פלאפל עם אפונה

10 קציצות בקוטר 4 סמ

1/2 כוס חומוס מבושל ( או קפוא, ומופשר )
1/2 כוס אפונה קפואה מופשרת
בצל ירוק קצוץ ( או קצת עירית )
כף קמח כוסמת  ( או קמח חומוס )
כף צנוברים
2-3 כפו פטרוזיליה קצוצה
שן שום קצוצה
שפריץ מיץ לימון
מלח, פלפל, כמון
קצת שמן זית

לחמם תנור ל 180
לערבב הכל יחד  ( מלבד השמן ) במעבד מזון 
להוסיף כפית או 2 שמן זית אם התערובת יבשה מדי

בכף יד שטיפה משומנת בזמן זית, ליצור קציצות קטנות, להניח על תבנית עם נייר אפיה
לכסות עם נייר אפיה
לאפות בסביבות 20-30 דקות עד שיבשות למגע וטיפה מתחילות להזהיב
















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה