יום רביעי, 12 ביולי 2017

גאלט galette שוקולד

אם זה היה תלוי בי, הייתי מכינה רק עוגות פרי כל הקיץ
או קינוחים מפירות
לא להתבלבל לרגע, החיים בלי שוקולד הם לא ממש חיים , אבל פירות הקיץ כל כך טובים, וחלק מהם נמצאים לתקופה יחסית קצרה, אז כיף לנצל אותם בכל מיני צורות.
אבל, צריל לספק את רצונם של שאר בני הבית, אז נזכרתי שראיתי פעם שאפשר למלא גאלט גם עם שוקולד ( הרי בסופו של דבר גאלט זה פשוט פאי " זרוק" כזה.)
מצאתי את החוברת שבה נתקלתי ברעיון, אלתרתי פה ושם- והופ. אחלה קינוח או עוגה זריזה

גאלט galette שוקולד
בצק
כוס ורבע קמח
קורט מלח
כף סוכר
113 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-3 כפות מים קרים מאד

מלית ( מתאים לחצי כמות בצק הנ"ל )

2 כפות קמח שקדים ( שקדים טחונים דק )
חצי כוס שוקולד  מריר ( 56ֵ% ומעלה ) חתוך ( מטבעות, צ'יפס... מה שיש ) 
15 גר חמאה רכה
2 כפות סוכר חום
כפית סירופ תירס
קורט מלח
חצי כפית וניל

להכנת הבצק: לערבב הכל יחד במעבד מזון עד שמתאחד לגוש. לא לערבב מעבר לכך.
לאסוף לדיסקית ולקרר לפחות חצי שעה

לרדד לריבוע  ( מהכמות בצק הזו התקבלו שני גאלטים קטנים - 4 מנות כל אחד ) אז אפשר לרדד לריבוע או עיגול גדול או 2 קטנים, מה שמתאים. )
לערבב טיפה את החמאה הרכה עם השקדים, סוכר, סירופ תירס, מלח ווניל
לפזר על הבצק, להשאיר שוליים מאד רחבים.
לפזר שוקולד צ'יפס מעל, ולכסות ( לא לגמרי, כמו בתמונה ) את המלית

אפשר להבריש את הבצק עם קצת ביצה טרופה, או טיפת שמנת מתוקה ( או לוותר ) לפזר טיפה סוכר מעל

לחמם תנור ל 180, לאפות עד שהבצק מזהיב, לקרר קצת
כמובן שאפשר להגיש עם גלידה, או קצפת












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה