יום שני, 24 ביולי 2017

macklesmores עוגיות 'מקלסמור'ס' ( שוקולד צ'יפס עם סמור'ס )

לפני מליון שנה ניגנתי בקלרינט
בין השאר נגנתי בתזמורת הנוער של קרית אונו
בסוף שמינית נסענו לתחרות תזמורות כלי נשיפה בארהב, וסיור הופעות גדול בארהב, קנדה וברזיל
ברוב המקומות התארחנו אצל משפחות.
התארחות אצל משפחות זה סוג של לוטו
לרוב, המשפחות המארחות נחמדות, יש כאלו שיוצאות מגידרן ומשקיעות
ויש משפחות קצת מוזרות
ולפעמים יש חיבור.
בסיאטל ( אחת הערים היותר מדהימות בעיני ) התארחנו אני , ועוד קלרנטיסטית , אצל משפחה מקסימה, בבית מ ד ה י ם (!). הבית היה בעצם ב mercer island  , ישב על צלע גבעה גדולה והשקיף אל הים והעיר ממול. חלום.
למשפחה היו שני ילדים, הבת, שהיתה קטנה ממני בשנה או שנתיים, סינטיה, ואחיה הקטן יותר אדווארד.
סינטיה לקחה אותי ואת אילה לסיור בעיר. נסענו לבדינו באוטובוס והיה יום כייפי.
כשנפרדנו, החלפנו כתובות.
כשחזרתי לארץ, שלחתי מכתבי תודה לכל המשפחות בהן התארחתי, התכתבתי עם כמה מהן , אבל איכהשוא עם המשפחה של סינטיה נוצר קשר יותר עמוק. 
סינטיה ואני שמרנו על קשר, הוריה שביקרו בארץ, התארחנו אצלינו לארוחת שישי, באחת הנסיעות לארה"ב ביקרתי אותה ויחד נסענו לטיול מקסים של 3 ימים צפונה לאי וונקובר. 
אחכ יצא לנו להפגש עוד פעמיים שלוש... תמיד בארהב
בזכות הפייסבוק, הקשר נהיה יותר אינטנסיבי, (אמר לזכות הפייסבוק שמאפשר לשמור על קשר יומיומי עם חברים בכל העולם.)
לפני כחודש היא הגיעה לארץ עם משפחתה. כשהם נסעו ונשארו לה מספר ימים, ביליתי איתה יום שלם .
היה כיף להפגש, להעלות זכרונות, לקשקש על מליון דברים, כאילו רק אתמול התראינו.

בין השאר, מכייון שהיא מכירה את האהבה שלי לאפיה, סיפרה לי על " מוסד" בסיאטל, שמוכר בזכות העוגיות שהמציא- עוגיות המקלסמור'ס... 
העוגיות נקראות על שם אמן היפ הופ מקומי, לא ממש הבנתי למה וכ"ו, אבל מה שחשוב זה שהעוגיה הזו היא שילוב בין עוגיית שוקולד צ'יפ, ל"סמור'ס" שזה משהו מאד אמריקאי (" כריך" מעוגיית גרהם, מרמשלו צלוי ושוקולד, בתוך עוד עוגיה)
בקיצור- מיד כמובן חיפשתי את המתכון, ומכיוון שאין בארץ עוגיות גרהם , ולא היה כח להכין ( מה גם שזה קצת טעם נרכש,  החבר'ה פה מעידפים את הפתי בר בסמור'ס שלהם ) הכנתי עם פתי בר


סיפור ארוך😁


עוגיות מקלסמור'ס
225 גר חמאה
1/2 כוס סוכר לבן
כוס סוכר חום בהיר
1 ביצה
1 חלמון
3/4 כפית וניל
1/2 כפית מלח 
כפית סודה לשתיה
2+1/4 כוסות קמח
1+1/2 כוס שוקולד צ'יפס
1+1/2 כוס מיני מרשמלו ( קשה להשיג בארץ, לכן חתכתי מרשמלו מקומי לחתיכות קטנות )
עוגיות גרהם ( או פתי בר )
קוביות שוקולד מריר ( או  מטבעות )

להמס חמאה, להוסיף את כל הסוכר ולערבב טוב
להוסיף וניל, מלח, ביצה וחלמון, לערבב טוב
להוסיף קמח, סודה לשתיה, לערב
להוסיף שוקולד צ'יפס ומרשמלו ולערבב.
לקרר לפחות חצי שעה

לחמם תנור ל 170
ליצור כדורים בגודל 3-4 סמ

בשלב זה אם רוצים להכין את הכל בבת אחת, מניחים כל כדור עוגיה על גבי עוגיית גרהם או פתי בר, על תבנית עם ניר אפיה
מכיוון שכיף לאכול את זה חמים, ויש הרבה עוגיות, אפשר להקפיא את הכדורים, ולהפשיר רבע שעה לפני שרוצים להכין, ואז פשוט מחממים תנוףר מניחים על הפתי בר ואופים.
לאפות בערך 10-12 דקות, כמזהיב להוציא מהתנור, ולהניח תוך לחיצה קלה קוביית שוקולד על כל עוגיה.
לאכול כשזה חמים

הערה חשובה ! חשוב שהעוגיה תהיה יחסית גדולה על הפתי בר ( ז"א שתכסה חלק גדול ממנו ) כי יש לו נטייה להשרף באפיה. יש פתי בר קטנים יותר, אז אפשר להשתמש בהם אם לא רוצים שתצא עוגיה נורא גדולה בסופו של דבר.



















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה