יום שישי, 12 בנובמבר 2010

עוגיות פאדג' שוקולד ( ללא גלוטן ) + קצת המלצות

קצת המלצות לכל מיני דברים שאני אוהבת ( שקשורים בבישול ואפיה )
אז קודם כל רכישה של השנים האחרונות- מגרדת של מיקרופלין



חסל סדר כותשי שום למינהם, פשוט מגרדת עליו את השום, כנ"ל לימון, תפוז, אגוז מוסקט וכ"ו.


מרסס שמן

פשוט מכניסים את השמן המועדף, כמה לחיצות- ומרססים מה שצריך. יחסית זול, לא מתקלקל כמו בקבוקי תרסיס אחרים ויש כמה צבעים.

משקל מטבח קטן, עם דיוק של עד 2 גרם- יש הרבה משקלים באזור ה 100 שקל, לא יאומן איזה חיים קלים זה עם משקל כזה, לא רק לשימוש מטבחי. רק לא להעמיס עליו את התינוק של השכנה :)


ועוגיות שדי מזכירות בראוניז בטעם.
במתכון המקורי משתמשים בקמח רגיל, ואני מניחה שאז הן יותר יציבות, אבל הטעם בדיוק אותו דבר, והרי זה מה שחשוב!

עוגיות פאדג' שוקולד

לחמם תנור ל 170-180

50 גר חמאה
325 גר שוקולד מריר ( 43% לפחות ! )
שליש כוס קמח ( אני שמתי קצת שקדים, קצת דוחן וקצת קונרפלור... אפשר להחליף במה שרוצים, הכמות ממש קטנה )
רבע כפית אבקת אפיה
קורט מלח
3 ביצים
כוס+ כף סוכר ( 115 גר )
כפית וניל

להמס שוקולד וחמאה יחד ( מיקרו, 30 שניות , עירבוב קצר ועוד 30 שניות אם צריך )
להקציף ביצים וסוכר.
להוסיף שוקולד וחמאה
להוסיף קמח, מלח, וניל, אבקת אפיה

מתקבלת עיסה די נוזלית, לשים תלולית של עיסה עם כף, במרחק נדיב אחת מהשניה.

לאפות 10-15 דקות עד שמקבל צורה של כיפה קטנה ויציב.
לקרר

הערה: הנפח יורד להן די מהר... אבל לא נורא




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה