אתמול נעה ואני תרמנו דם. היה קצת חשש מהקטע של המחט שוב, אחרי יום שלישי. המתרימה ראתה את הסימנים הכחולים קראה לאחראי, והוא בפחות מ 10 שניות נכנס עם מחט עצומה ( ולא ה'פרפר' שמיועד לילדים כמו בבדיקות דם ) בלי חיטוטים ובלי ענינים- כמו שצריך להיות!
שתינו תרמנו בהצלחה !
יום שישי מעייף, עם בישולים, כביסות, הסעות ועוד, אבל גם לי מגיע משהו מתוק ( אם לא שטרודל.... ) אז לפחות ביסקוטי.
המתכון עם שינויים קלים מהספר של אלנה.
ביסקוטי תפוז עם חמוציות
לחמם תנור ל 180
כוס ורבע קמח שקדים
כף קמח טפיוקה
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
רבע כוס סירופ אגבה ( מומלץ ממתיק נוזלי כלשהוא אחרת לא יהיה מה ש"יחבר" את הכל יחד )
2 כפיות גרד תפוז
רבע כוס חמוציות
3 מישמישים יבשים קצוצים דק
חופן שקדים קצוצים
לערבב כל יחד בקערה ( בלי מיקסר... סתם עם מזלג. )
ליצור בעזרת ידיים רטובות כיכר על גבי תבנית האפיה * הערה על הסילפאט למטה.
לאפות בין 10-15 דקות עד שמתחיל להשחים
לקרר שעה
לחתוך דק דק ( קצת קשה והם מאבדים צורה, אבל לא נורא.. העיקר שאכיל )
להניח פרוסות על תבנית אפיה, ולאפות שוב עד שמשחים.
* הערה על סילפאט...
משום מה, כשאני אופה דברים שהם ללא גלוטן על הסילפאט, התחתית שלהם נאפית הרבה יותר מהר ולפעמים גם נשרפת.
המסקנה- לאפות עם נייר אפיה, עד כמה שזה מעצבן ולא אקולוגי... אבל זה כנראה איזו בעיה בכימיה בין החומרים לחום שיש מהסילפאט עצמו ( החבר'ה הכימאיים במשפחה מוזמנים להרהר בענין )
שתינו תרמנו בהצלחה !
יום שישי מעייף, עם בישולים, כביסות, הסעות ועוד, אבל גם לי מגיע משהו מתוק ( אם לא שטרודל.... ) אז לפחות ביסקוטי.
המתכון עם שינויים קלים מהספר של אלנה.
ביסקוטי תפוז עם חמוציות
לחמם תנור ל 180
כוס ורבע קמח שקדים
כף קמח טפיוקה
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
רבע כוס סירופ אגבה ( מומלץ ממתיק נוזלי כלשהוא אחרת לא יהיה מה ש"יחבר" את הכל יחד )
2 כפיות גרד תפוז
רבע כוס חמוציות
3 מישמישים יבשים קצוצים דק
חופן שקדים קצוצים
לערבב כל יחד בקערה ( בלי מיקסר... סתם עם מזלג. )
ליצור בעזרת ידיים רטובות כיכר על גבי תבנית האפיה * הערה על הסילפאט למטה.
לאפות בין 10-15 דקות עד שמתחיל להשחים
לקרר שעה
לחתוך דק דק ( קצת קשה והם מאבדים צורה, אבל לא נורא.. העיקר שאכיל )
להניח פרוסות על תבנית אפיה, ולאפות שוב עד שמשחים.
* הערה על סילפאט...
משום מה, כשאני אופה דברים שהם ללא גלוטן על הסילפאט, התחתית שלהם נאפית הרבה יותר מהר ולפעמים גם נשרפת.
המסקנה- לאפות עם נייר אפיה, עד כמה שזה מעצבן ולא אקולוגי... אבל זה כנראה איזו בעיה בכימיה בין החומרים לחום שיש מהסילפאט עצמו ( החבר'ה הכימאיים במשפחה מוזמנים להרהר בענין )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה