יום שישי, 5 בנובמבר 2010

ביסקוטי תפוז עם חמוציות ללא גלוטן

אתמול נעה ואני תרמנו דם. היה קצת חשש מהקטע של המחט שוב, אחרי יום שלישי. המתרימה ראתה את  הסימנים הכחולים קראה לאחראי, והוא בפחות מ 10 שניות נכנס עם מחט עצומה ( ולא ה'פרפר' שמיועד לילדים כמו בבדיקות דם ) בלי חיטוטים ובלי ענינים- כמו שצריך להיות!
שתינו תרמנו בהצלחה !

יום שישי מעייף, עם בישולים, כביסות, הסעות ועוד, אבל גם לי מגיע משהו מתוק ( אם לא שטרודל.... ) אז לפחות ביסקוטי.

המתכון עם שינויים קלים מהספר של אלנה.

ביסקוטי תפוז עם חמוציות


לחמם תנור ל 180

כוס ורבע קמח שקדים
כף קמח טפיוקה
רבע כפית סודה לשתיה
רבע כפית מלח
רבע כוס סירופ אגבה ( מומלץ ממתיק נוזלי  כלשהוא אחרת לא יהיה מה ש"יחבר" את הכל יחד )
2 כפיות גרד תפוז
רבע כוס חמוציות
3 מישמישים יבשים קצוצים דק
חופן שקדים קצוצים

לערבב כל יחד בקערה ( בלי מיקסר... סתם עם מזלג. )

ליצור בעזרת ידיים רטובות כיכר על גבי תבנית האפיה * הערה על הסילפאט למטה.


לאפות בין 10-15 דקות עד שמתחיל להשחים
לקרר שעה
לחתוך דק דק ( קצת קשה והם מאבדים צורה, אבל לא נורא.. העיקר שאכיל )


להניח פרוסות על תבנית אפיה, ולאפות שוב עד שמשחים.




* הערה על סילפאט...
משום מה, כשאני אופה דברים שהם ללא גלוטן על הסילפאט, התחתית שלהם נאפית הרבה יותר מהר ולפעמים גם נשרפת.
המסקנה- לאפות עם נייר אפיה, עד כמה שזה מעצבן ולא אקולוגי... אבל זה כנראה איזו בעיה בכימיה בין  החומרים לחום שיש מהסילפאט עצמו ( החבר'ה הכימאיים במשפחה מוזמנים להרהר בענין )

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה