יום חמישי, 21 ביוני 2012

מקפא לימון- הקינוח הכי מהיר בעולם

בשבועות הכנתי מרנג לימון
לא קינוח כזה מסובך, אבל לוקח את הזמן שלו... הכנת מרנג, הכנת הלמון קורד...הרכבה...
באחת הארוחות איה שאלה למה אני לא מכינה יותר את המקפא הלימוני שזה רק כמו הלמעלה של המרנג לימון...
נזכרתי בקינוח הכי מהיר בעולם, ובשביל לצאת האמא הכי טובה בעולם, הכנתי!
אני לא המצאתי, זה "רץ" כבר שנים, ואפשר לגוון.

הרעיון פשוט- לערבב שמנת מתוקה מוקצפת עם פריגת כלשהיא וזהו ( על אותו עקרון של המוס נוטלה )
אצלינו הכי אוהבים עם לימון או לימונענע, וגם תפוז.

מקפא לימון

לתבנית אינגליש קטנה:
1 שמנת מתוקה
1 מיכל פריגת קטן ( שאין לי מושג אם עוד קיים, אז בערך חצי+ של הגדול )
שפופרת חלב מרוכז*

או  להכפיל :
2 שמנת מתוקה 
1 מיכל גדול של פריגת 
2 שפורפרות או מייכל של חלב מרוכז*

* חלב מרוכז זה מאד מתוק, אז לא חייבים את כל הכמות, אפשר לשים חלק, לטעום ולראות אם מססיק.
יש גם הבדל בין פריגת לימון למנגו , שמנגו יותר מתוק אז אפשר פחות להמתיק

לרפד תבנית בניילון נצמד (  אם יש תבנית מיוחדת כמו הטבעת של טאפרוואר, לא צריך ניילון )
להקציף שמנת מתוקה
להוסיף בבחישה עדינה את הפריגת
להוסיף את החלב המרוכז, ( לא הכל בהתחלה,) לערבב, לטעום ולראות אם צריך עוד
לשפוך לתבנית
להקפיא כמה שעות
להגשה פשוט להפוך על כלי הגשה ולהסיר את הניילון

משום מה המקפא לא הכי פוטוגני...
וכמה תמונות של פריחה מהגינה....יותר פוטגני :)






3 תגובות:

  1. שמנת צימחית גם הולך?
    והאם כפית פודינג וניל תשפר או תקלקל?

    השבמחק
  2. מעולם לא ניסיתי עם שמנת צמחית, אני מניחה שזה בסדר ( בהנחה שהיא מחליפה שמנת רגילה ושרגילים לטעם השונה קצת )
    אין צורך בפודינג וניל.

    השבמחק