מתכון שנתקלתי בו לפני כמה שנים באחד מהפורומים של האוכל .
מתכון קל להכנה, הבצק נפלא, גמיש ונוח לעבודה.
אפשר ליצור כעכים עגולים כמו אילו שקונים, אפשר כמו שהתחשק לי הפעם, להכין מקלות ארוכים.
כמות המלח במתכון היא לאילו שלא אוהבים מאד מלוח, מי שאוהב יותר מלוח, שיוסיף טיפה
הכמות עצומה, אני לרוב מכינה חצי כמות.
כעכים מלוחים
לחמם תנור ל 180
קילו קמח
2 כוסות בירה לבנה
כוס וחצי שמן
חצי כוס מים
כף מלח
2 כוסות סומסום
לערבב את כל החומרים יחד במיקסר.
ללוש לנקניק ואם רוצים בצורה של כעך אז לוחצים על שני הקצוות טיפה לסגירה.
העובי תלוי באיך שאוהבים. הדקים יהיו יותר שחומים ופריכים, השמנמנים יותר, פחות פריכים.
להניח על תבנית עם נייר אפיה ולאפות עד שמזהיבים.
מתכון קל להכנה, הבצק נפלא, גמיש ונוח לעבודה.
אפשר ליצור כעכים עגולים כמו אילו שקונים, אפשר כמו שהתחשק לי הפעם, להכין מקלות ארוכים.
כמות המלח במתכון היא לאילו שלא אוהבים מאד מלוח, מי שאוהב יותר מלוח, שיוסיף טיפה
הכמות עצומה, אני לרוב מכינה חצי כמות.
כעכים מלוחים
לחמם תנור ל 180
קילו קמח
2 כוסות בירה לבנה
כוס וחצי שמן
חצי כוס מים
כף מלח
2 כוסות סומסום
לערבב את כל החומרים יחד במיקסר.
ללוש לנקניק ואם רוצים בצורה של כעך אז לוחצים על שני הקצוות טיפה לסגירה.
העובי תלוי באיך שאוהבים. הדקים יהיו יותר שחומים ופריכים, השמנמנים יותר, פחות פריכים.
להניח על תבנית עם נייר אפיה ולאפות עד שמזהיבים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה