יום שלישי, 24 ביולי 2012

עוגת מוס שוקולד עם תחתית מתפצפצת

אני לא אוהבת שלא הולך לי משהו במטבח.
זה לא קורה הרבה, אבל קורה.
לא אוהבת לעבוד לחינם,
לא אוהבת לזרוק סתם חומרים...
זה קורה לי יותר במסגרת נסיונות האפיה ללא גלוטן, אבל הפעם זה קרה עם עוגת מוס.

שאלתי את איל איזו עוגה הוא רוצה לשבת ( סוג של טעות מלכתחילה )
אז הוא אמר " עוגת מוס שוקולד"
כרגיל, רציתי לנסות משהו חדש... פישפשתי בספרי הבישול, נזכרתי בספר בישול 'שוקולד' שהתחבא לו בין הרבה ספרים אחרים על המדף, ומצאתי מתכון שעשה רושם לא רע... ( בלי מליון ביצים וחצי קילו שוקולד )
שפוי...

התחלתי..
התחתית , לא נאפתה כראוי שעשתה רושם די דוחה...
הקצפתי חלמונים והוספתי להם סירופ סוכר חם ע"פ ההוראות, ונהיו גושי סוכר... פוי!!
וזה אחרי שהמסתי שוקולד, הקצפתי שמנת מתוקה...
בשלב זה במטבח בערך 50 מעלות... אני נוטפת, מתחילה להתרגז קצת..
זרקתי הכל לפח. ( לא את  השוקולד והשמנת...)
ומשם המשכתי באילתור...

יצא לא רע בכלל :)  מאד אהבו את השכבה הראשונה המתפצפצת!
אז מהר לפני שאני שוכחת מה עשיתי ( גם זה קורה ) הנה:

 עוגת מוס שוקולד עם תחתית מתפצפצת

100 גר קורנפלקס או פיצפפוצי אורז ( שמתי קורנפלקס נ"ג )
50 גר אבקת נוגט
25 גר חמאה מומסת
50 גר שוקולד מריר מומס

לערבב הכל יחד, לשטח בתבנית 24 , להדבק, לשמור במקפיא

150 גר שוקולד מריר מומס
2 שמנת מתוקה

להקציף שמנת מתוקה עד שתהיה יציבה
לחלק ל 2, לחצי להוסיף את השוקולד המומס בעדינות, לחצי שני- להוסיף כף סוכר
למרוח על התחתית את השכבה השוקולדית, ומעל את השמנת בלי השוקולד.

 לכסות, להקפיא. להוציא חצי שעה לפני שרוצים לאכול

בקושי הצלחתי להציל מנה לצילום....


2 תגובות:

  1. וואלה קנית אותי במתכון. פשוט בלי ביצים . וטעים אנסה אותה לשבת!! השאלה התחתית לא מתפרקת??

    השבמחק
  2. כנו שרואים בתמונה אז קצת מתפוררת... אבל זה לא פוגם בטעם :)
    בכל מקרה, אפשר להוסיף עוד איזה 20 גר חמאה מומסת לתחתית וזה יעזור להדביק את המרכיבים קצת יותר טוב.
    ולחתום כך: לקחת סכין רחבה וחדה, להכניס בכוס עם מים רותחים, לנגב, ואז לפרוס עוגה. לגב שום וחוזר חלילה. זה יעזור לא להתפרק.

    השבמחק