איזה מזל שמקרון הם במקור ללא גלוטן.
כי אם הם לא היו, קשה לי להאמין שהיה אפשר לעשות המרה למשהו כל כך עדין ומיוחד...
אבל, התמזל מזלי, והם ללא גלוטן!
מתה מתה מתה על מקרון!!
קודם כל הם יפהפיים!
חמודים!
צבעוניים!
וטעימים!!!!!!!!!!!!!!!
הכנת מקרון נחשבת למורכבת.
האמת- לא כזה סיפור.
גם לא המון עבודה, רק יש כמה שלבים עם מרווחי זמן.
חשוב מאד לדייק, להכין הכל מראש, ולפנות את הזמן לענין.
לא צילמתי שלבים, קראתי ה-מ-ו-ן ( אפילו שזו לא הפעם הראשונה שאני מכינה, עבר קצת זמן )
הצצתי בכמה סרטונים ביו-טיוב
והכי ממליצה על הבלוג הזה במיוחד על החלק של ה troubleshooting
( לקרוא לפני )
רוב המתכונים ברשת זהים, הלכתי על מתכון מהבלוג של tartelette
לגבי החלבונים- כמעט בכל המתכונים כתוב להשתמש בחלבונים ששהו במקרר כמה ימים, או לפחות יממה מחוץ למקרר ( מענין שבכמה סרטונים שראיתי ביו-טיוב, לא אמרו מילה בנושא, וגם הראו איך שוברים ביצים וישר משתמשים בחלבונים.... )
בכל מקרה, לא תמיד יש במקרר חלבונים ( אם לא תיכננו מראש ) אז על פי הלן , הלא היא tartelette חימום של החלבונים 20 שניות במיקרו, יעשה את העבודה.
וכך עשיתי... ויצא לא רע.
והערה אחרונה בהחלט- להשתמש במשקל דיגיטלי למידדת ה-כ-ל !
ודרך אגב- לא אומרים מקרונס ( רבים ) וגם לא מקרונים :) משום מה רק מקרון , גם לרבים ( בטוח לדוברי צרפתית יש הסבר...)
מקרון
110 גר שקדים טחונים דק
90 גר חלבונים ( שזה 3 חלבונים מביתה M, פחות כפית בערך ) -->פשוט לשקול!!
מלח
200 גר אבקת סוכר
25 גר סוכר
* אופציה- צבע מאכל כלשהוא
לנפות שקדים ( חשוב מאד ! )
לנפות אבקת סוכר
לערבב יחד את שניהם ( רצוי עם מטרפת יד, מה שמתפקד כניפוי נוסף ו"מאורר" אותם טוב
להקציף חלבונים עם קורט מלח, להוסיף סוכר בהדרגה. להקציף עד שנוצר קצף נוקשה 0 אם רוצים להוסיף צבע מאכל, רק מהסוג המשחתי ( לא נוזלי ) בשלב הסופי של ההקצפה
לערבב יחד בתנועות קיפול עדינות את החלבונים עם השקדים ואבקת הסוכר.
לערבב עד שהתערובת חלקה, מבריקה ונוזלית כמו טחינה קצת סמיכה...
לזלף עיגולים בגודל אחיד על נייר אפיה
להשהות בחוץ כשחצי שעה.
בנתיים לחמם תנור ל 200
לפני שמכניסים את התבנית לתנור, להנמיך ל 150
אם יש כמה תבניות, לאפות אחת אחת.
אפיה באזור 14-16 דקות.
לקרר ורק אז להרים
לשמור בקופסא אטומה.
מלית-
אפשר אין סוף ואריאציות:
גנאש, שוקולד מריר, לבן.. בתוספת טעם
אפשר קרם חמאה עם תוספות
הפעם הכנתי 2: הירקרקים עם מלית lemon curd
הורדרדים עם מלית קרם חמאה ( אבקת סוכר וחמאה רכה... ) עם מסקרפונה וריבת תות שדה
אחרי שממלאים צריך לקרר לפחות יממה שהטעמים יתאחדו
נשמר כמה ימים במקרר ( להוציא חצי שאעה לפני שאוכלים )
ניתן גם להקפיא !
כי אם הם לא היו, קשה לי להאמין שהיה אפשר לעשות המרה למשהו כל כך עדין ומיוחד...
אבל, התמזל מזלי, והם ללא גלוטן!
מתה מתה מתה על מקרון!!
קודם כל הם יפהפיים!
חמודים!
צבעוניים!
וטעימים!!!!!!!!!!!!!!!
הכנת מקרון נחשבת למורכבת.
האמת- לא כזה סיפור.
גם לא המון עבודה, רק יש כמה שלבים עם מרווחי זמן.
חשוב מאד לדייק, להכין הכל מראש, ולפנות את הזמן לענין.
לא צילמתי שלבים, קראתי ה-מ-ו-ן ( אפילו שזו לא הפעם הראשונה שאני מכינה, עבר קצת זמן )
הצצתי בכמה סרטונים ביו-טיוב
והכי ממליצה על הבלוג הזה במיוחד על החלק של ה troubleshooting
( לקרוא לפני )
רוב המתכונים ברשת זהים, הלכתי על מתכון מהבלוג של tartelette
לגבי החלבונים- כמעט בכל המתכונים כתוב להשתמש בחלבונים ששהו במקרר כמה ימים, או לפחות יממה מחוץ למקרר ( מענין שבכמה סרטונים שראיתי ביו-טיוב, לא אמרו מילה בנושא, וגם הראו איך שוברים ביצים וישר משתמשים בחלבונים.... )
בכל מקרה, לא תמיד יש במקרר חלבונים ( אם לא תיכננו מראש ) אז על פי הלן , הלא היא tartelette חימום של החלבונים 20 שניות במיקרו, יעשה את העבודה.
וכך עשיתי... ויצא לא רע.
והערה אחרונה בהחלט- להשתמש במשקל דיגיטלי למידדת ה-כ-ל !
ודרך אגב- לא אומרים מקרונס ( רבים ) וגם לא מקרונים :) משום מה רק מקרון , גם לרבים ( בטוח לדוברי צרפתית יש הסבר...)
מקרון
110 גר שקדים טחונים דק
90 גר חלבונים ( שזה 3 חלבונים מביתה M, פחות כפית בערך ) -->פשוט לשקול!!
מלח
200 גר אבקת סוכר
25 גר סוכר
* אופציה- צבע מאכל כלשהוא
לנפות שקדים ( חשוב מאד ! )
לנפות אבקת סוכר
לערבב יחד את שניהם ( רצוי עם מטרפת יד, מה שמתפקד כניפוי נוסף ו"מאורר" אותם טוב
להקציף חלבונים עם קורט מלח, להוסיף סוכר בהדרגה. להקציף עד שנוצר קצף נוקשה 0 אם רוצים להוסיף צבע מאכל, רק מהסוג המשחתי ( לא נוזלי ) בשלב הסופי של ההקצפה
לערבב יחד בתנועות קיפול עדינות את החלבונים עם השקדים ואבקת הסוכר.
לערבב עד שהתערובת חלקה, מבריקה ונוזלית כמו טחינה קצת סמיכה...
לזלף עיגולים בגודל אחיד על נייר אפיה
להשהות בחוץ כשחצי שעה.
בנתיים לחמם תנור ל 200
לפני שמכניסים את התבנית לתנור, להנמיך ל 150
אם יש כמה תבניות, לאפות אחת אחת.
אפיה באזור 14-16 דקות.
לקרר ורק אז להרים
לשמור בקופסא אטומה.
מלית-
אפשר אין סוף ואריאציות:
גנאש, שוקולד מריר, לבן.. בתוספת טעם
אפשר קרם חמאה עם תוספות
הפעם הכנתי 2: הירקרקים עם מלית lemon curd
הורדרדים עם מלית קרם חמאה ( אבקת סוכר וחמאה רכה... ) עם מסקרפונה וריבת תות שדה
אחרי שממלאים צריך לקרר לפחות יממה שהטעמים יתאחדו
נשמר כמה ימים במקרר ( להוציא חצי שאעה לפני שאוכלים )
ניתן גם להקפיא !
נראה מדהים!! ואו!!! אפשר כמה? :)
השבמחקהייתי שולחת, או מביאה, או הכי טוב... מגיעה ומכינה לך ( האופציה הכי שווה )
מחקנשיקות
יוואו נראה מדהים!! אין עליך נטע! שנה טובה ומתוקה לך.
השבמחקמענבל, קנדה :-)
שנה נפלאה גם לכם!!!
מחקנראים ממש יפים ומקצועיים, אולי פעם גם אני אעז להכין מקרון (התאפקתי לא לכתוב מקרונס או מקרונים בגלל מה שכתבת למעלה).
השבמחקבאמת טוב שיש משהו שבוודאות הוא בלי גלוטן וגם כל כך טעים, רק חבל שיש מקומות שעושים אותם כל כך מתוקים.
שנה טובה ומתוקה
תודה אפרת. ושנה טובה!
השבמחק