יום רביעי, 3 ביולי 2013

עוד....עוגיות שוקולד ציפס

לאור אי אילו ענינים וקיצוצים, החלטתי פה אחד, שהקיץ לא מדליקים בבית הזה מזגן !
( עד שהמצב יהיה בלתי נסבל ביותר, ואת זה, אני אקבע, כי לי הכי חם ! )
כל מי ששומע חושב שאני ( ואנחנו ) משוגעים לגמרי. "איך אפשר? " " בחום של הקיץ הישראלי זה התאבדות..." ועוד...
הענין הוא כזה.. ברגע שמפעילים את המיזוג, הגוף מתרגל, וממש קשה בלעדיו. מזיעים יותר, חם יותר, שעת הדלקת המזגן מתחילה  מוקדם יותר מיום ליום, ושעת הכיבוי מתארכת.... ומוצאים את עצמינו עם מזגן כמעט 24 שעות ביממה.
לא יוצאים לגינה ( כי חם ומגעיל ) לא פותחים חלונות, וכל יציאה לכיוון פח הזבל או תיבת הדואר , זה סיוט. שלא לדבר על להתסתובב קצת בעיר.
וחשבון החשמל...................לא צריך להרחיב בנושא.

אז מתי הכי קשה ? כשהאויר לא זז....
זה קורה באזור 2-4 לפנות בוקר, וגם קצת בשעות הצהריים.
עד עכשיו, אני חייבת לציין שממש בסדר. 
נכון, חם, לח.... אבל יש אחלה בריזה, ורוב הימים היא אפילו נעימה ולא חמה.
רכשתי מאוררים, ככה שבכל חדר יש מאורר קטן ונחמד. ( התלבטתי המון לגבי מאורר תקרה אבל הכיעור שלהם לא יתן לי מנוח לצערי, ככה שויתרתי.. )

הבעיה היחידה היא כשצריך לעשות איזה פעילות פיזית- כמו לנקות או לבשל..
ובמילא אני אוהבת לבשל כשכמה שיותר חלונות פתוחים שהריחות יעלמו מהר...
אז מקלחת זריזה סיום העבודות פותרת את הענין.

נכון להיום, סוף יוני, טרם הודלק מזגן כלשהוא בבית. נראה כמה זמן נחזיק מעמד  :)

וכן.. אני  מבשלת, ואופה... 
לשמחתי יש לי במטבח 3 חלונות שפונים לחזית, ועוד אחד בצד השני, ובשעות הבוקר יש יופי של רוח. 

ואילו תמונות ( ישנות ) של המטבח, שנראה די דומה לעצמו היום 
וכן, הוא תמיד מוסדר, ולמעט 10 דקות אחרי שטיפת כילים, לעולם לא ימצא כלי על השיש...
ולא , אני לא חולת נפש.. רק חולת סדר ונקיון.







ושלא ירד מפלס העוגיות במקפיא, עוד עוגיות שוקולד צ'יפס, הפעם מבון אפטיט

עוגיות שוקולד צ'יפס עם מלח

כוס וחצי קמח
כפית אבקת אפיה
חצי כפית מלח
רבע כפית סודה לשתיה
113 גר חמאה רכה
שלושת רבעי כוס סוכר חום
חצי כוס סוכר לבן
ביצה
2 חלמונים
כפית וניל
220 גר שוקולד מריר קצוץ
*כף מלח ים

להקציף יחד חמאה וסוכר
להוסיף ביצה, חלמונים ווניל
להוסיף קמח, מלח, סודה, אבקת אפיה 
להוסיף שוקולד

בקיץ- להכניס למקרר לחצי שעה ( או יותר )  בחורף אפשר לוותר 

לחמם תנור ל 170
להוריד עם כף ( או כף גלידה ) תלוליות על גבי תבנית עם נייר אפיה, *לפזר ממש טיפה של גבישי מלח על כל עוגיה
לאפות 12-15 דקות עד שמזהיבות. 
לקרר

30 וקצת עוגיות

* לא חובה כמובן







תגובה 1:

  1. נראה מצוין
    ואיזה יופי של מטבח מואר נקי ומסודר
    כל הכבוד על הרעיון לא להדליק מזגן, הייתי רוצה ליישם גם.
    סופש מוצלח

    השבמחק