לקראת המעבר לדירה ( שכורה ) משלה, ועצמאות ( גם במטבח ) איה מרחפת סביבי במטבח, שואלת שאלות מצחיקות, וגם בודקת מתכונים באינטרנט בלי סוף.
היא מצאה מתכון אצל מרתה סטיוארט whole living לעוגיות שנקראות Ischlers שמוגדרות כ guilt free
לא ברור לי איך הן כאלו, אחרי הריבה והשוקולד.. אבל הן חמודות מאד ומסתבר גם טעימות. ( לפי העדויות )
הביצוע- כולו של איה ! אני רק צילמתי, וקצת ניקיתי :)
לגבי השם המצחיק. מסתבר שאילו עוגיות אוסטריות, שהוכנו באיזו עיירה בשם bad ischi לכבוד הקייסר פרנץ יוזף ב 1848.
עוגיות lschlers
שלושת רבעי כוס שקדים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כוסות קמח מלא ( השתמשנו בלבן )
212 גר חמאה
3 ביצים
גרידת לימון ו 2 כפות מיץ לימון
1 שמנת מתוקה
200 גר שוקולד מריר
ריבת מישמיש
במעבד מזון לטחון יחד לפירורים גסים את השקדים והסוכר.
להעביר לקערה.
במעבד מזון לטחון יחד את הקמח והחמאה עד קבלת מירקם פירורי
להוסיף חלמונים, את השקדים והסוכר, לימון וגרידת לימון, עד שהכל מתגבש יחד
לקרר בצורת דיסקית בניילון נצמד כשעתיים ( או לילה )
לחמם תנור ל 180
לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות לגובה ס"מ פחות או יותר
לקרוץ עיגולים בקוטר 4 ס"מ, להעביר לתבנית עם נייר אפיה ולאפות 15-18 דקות עד שמתחילות להזהיב
לקרר
בזמן שהעוגיות נאפות, להמס יחד שמנת ושוקולד לגנאש, לקרר.
הרכבת העוגיות- למרוח כל עוגיה בכפית ריבה, לסגור עם עוגיה שניה, ולמרוח גנאש למעלה.
לקרר עוגיות לפני ההגשה.
איה הכינה חלק עם ריבת מישמיש, חלק עם ריבת תות, וחלק ( לטובת השניים שלא אוהבים ריבה במשפחה ) עם גנאש גם בפנים ) יצאו לה סה"כ כ 40 עוגיות סנדוויץ'
היא מצאה מתכון אצל מרתה סטיוארט whole living לעוגיות שנקראות Ischlers שמוגדרות כ guilt free
לא ברור לי איך הן כאלו, אחרי הריבה והשוקולד.. אבל הן חמודות מאד ומסתבר גם טעימות. ( לפי העדויות )
הביצוע- כולו של איה ! אני רק צילמתי, וקצת ניקיתי :)
לגבי השם המצחיק. מסתבר שאילו עוגיות אוסטריות, שהוכנו באיזו עיירה בשם bad ischi לכבוד הקייסר פרנץ יוזף ב 1848.
עוגיות lschlers
שלושת רבעי כוס שקדים
שלושת רבעי כוס סוכר
2 כוסות קמח מלא ( השתמשנו בלבן )
212 גר חמאה
3 ביצים
גרידת לימון ו 2 כפות מיץ לימון
1 שמנת מתוקה
200 גר שוקולד מריר
ריבת מישמיש
במעבד מזון לטחון יחד לפירורים גסים את השקדים והסוכר.
להעביר לקערה.
במעבד מזון לטחון יחד את הקמח והחמאה עד קבלת מירקם פירורי
להוסיף חלמונים, את השקדים והסוכר, לימון וגרידת לימון, עד שהכל מתגבש יחד
לקרר בצורת דיסקית בניילון נצמד כשעתיים ( או לילה )
לחמם תנור ל 180
לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות לגובה ס"מ פחות או יותר
לקרוץ עיגולים בקוטר 4 ס"מ, להעביר לתבנית עם נייר אפיה ולאפות 15-18 דקות עד שמתחילות להזהיב
לקרר
בזמן שהעוגיות נאפות, להמס יחד שמנת ושוקולד לגנאש, לקרר.
הרכבת העוגיות- למרוח כל עוגיה בכפית ריבה, לסגור עם עוגיה שניה, ולמרוח גנאש למעלה.
לקרר עוגיות לפני ההגשה.
איה הכינה חלק עם ריבת מישמיש, חלק עם ריבת תות, וחלק ( לטובת השניים שלא אוהבים ריבה במשפחה ) עם גנאש גם בפנים ) יצאו לה סה"כ כ 40 עוגיות סנדוויץ'
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה