יום ראשון, 6 באפריל 2014

טאטן אגסים ( נ"ג )

בתכנון היה לנקות חלונות, מכוניות...
אבל שרב שבדרך, סידר לי  דחיה...
אין לי בעיה עם שרב, כל עוד זה רק חום ויובש
אבל כשמגיע החול, האבק, והשמיים נעשים צהובים,
וכל פסיעה ( בתוך הבית ! ) משאירה עקבות, כמו על חוף הים...
זה כבר סיפור אחר.
משהו צריך להמציא מן אוהל מתנפח מהיר שבזמנים כאלו  שולפים ומכסים את הבית... וחסל סדר אבק.



טאטן תפוחים הרבה יותר מוכר וידוע, אבל אין סיבה לא להכין גם מאגסים. 


טאטן אגסים

בצק ( לפי מתכון של מרתה סטיוארט , בהסבה לנ"ג עם cup4cup)

כוס ורבע קמח
חצי כפית מלח\113 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
רבע כוס מים קרים

אגסים ( לפי מתכון מהבלוג  sweet amandine )

מחבת שיכולה להיכנס לתנור , רצוי כבדה, קוטר 20-22

4-5 אגסים בשלים ( השתמשתי באילו עם קליפה קצת חומה )
85 גר חמאה
חצי כוס סוכר
רבע כפית קינמון


הכנת בצק- לערבב את כל החומרים במעבד מזון או עם מזלג ואז קצת ידיים ( קרות ) רק עד שמתקבל בצק ולא יותר. 
לאפסן במקרר לחצצי שעה לפחות.

מלית-
לקלף אגסים, לחתוך לחצאים ולהוציא חרצנים.
לחמם חמאה במחבת על אש בינונית, להוסיף חמאה ולערבב מדי פעם.
לסדר אגסים ( רצוי חלק החתוך כלי מעלה... אני כמובן מרוב מהירות פיספסתי את החלק הזה אבל יצא יפה בכל מקרה )
לפזר למעלה קינמון.
להמשיך לבשל על אש בינונית\נמוכה, עד שנוצר קרמל .
להסיר מהאש ולקרר לגמרי.

לחמם תנור ל 200, לרדד את הבצק לעיגול בקוטר של המחבת. 
לכסות את האגסים בעיגול בצק, ולהדק את הקצוות פנימה
לדקור בכמה מקומות עם מזלג
לאפות 30-40 דקות עד שהבצק זהוב שחום.
לקרר קצת לפני שמגישים. להפוך על צלחת הגשה בזהירות, ולהגיש.












אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה