שבת בבוקר, יום יפה
נוסעים לבקר, את נעה במחנה...( נו טוב, בבסיס, אבל זה לא חרוז ..)
וגם לא נסענו בבוקר אלא לקראת צהריים...
הצטיידתי בלא מעט אוכל, כי החבר'ה רעבים.
את המקלות אהבו, במיוחד את אילו עם הגבינה, לא בגלל שאילו עם הפיצוחים לא היו טעימים, אלא בגלל שחלק גדול מהפיצוחים נפל מהם :(
לא ברור למה.. פעם הבאה אני אגלגל יותר הדוק, כי בסיבובים, הם נשארו דבוקים.
מקלות לחם עם גבינה
180 מל מים פושרים
כפית וחצי סוכר
10 גר שמרים טריים
210 גר קמח
רבע כפית מלח
ללוש הכל יחד 5-7 דקות לבצק נוח וגמיש
להתפיח כשעה או עד שמכפיל את נפחו
לחמם תנור ל 180
לחלק ל 2 כדורים
לרדד לעלה מלבני לא דק מדי.
לפזר על עלה אחד גבינות מגוררות ( השתמשתי בצ'דר כתום ופרמז'ן, בערך 50 גר מכל סוג )
על עלה שני לפזר גרעינים שונים ( חמניה, דלעת, סומסום )
להדק את הגבינה או הפיצוחים על הבצק. לחתוך לרצועות, לגלגל קצת ( ממליצה את האילו עם הפיצוחים לגלגל טוב שהפיתולים יהיו סגורים ואז הפיצוחים לא יברחו )
להעביר לתבנית עם נייר אפיה, לאפות עד שהבצק מזהיב קצת.
נוסעים לבקר, את נעה במחנה...( נו טוב, בבסיס, אבל זה לא חרוז ..)
וגם לא נסענו בבוקר אלא לקראת צהריים...
הצטיידתי בלא מעט אוכל, כי החבר'ה רעבים.
את המקלות אהבו, במיוחד את אילו עם הגבינה, לא בגלל שאילו עם הפיצוחים לא היו טעימים, אלא בגלל שחלק גדול מהפיצוחים נפל מהם :(
לא ברור למה.. פעם הבאה אני אגלגל יותר הדוק, כי בסיבובים, הם נשארו דבוקים.
מקלות לחם עם גבינה
180 מל מים פושרים
כפית וחצי סוכר
10 גר שמרים טריים
210 גר קמח
רבע כפית מלח
ללוש הכל יחד 5-7 דקות לבצק נוח וגמיש
להתפיח כשעה או עד שמכפיל את נפחו
לחמם תנור ל 180
לחלק ל 2 כדורים
לרדד לעלה מלבני לא דק מדי.
לפזר על עלה אחד גבינות מגוררות ( השתמשתי בצ'דר כתום ופרמז'ן, בערך 50 גר מכל סוג )
על עלה שני לפזר גרעינים שונים ( חמניה, דלעת, סומסום )
להדק את הגבינה או הפיצוחים על הבצק. לחתוך לרצועות, לגלגל קצת ( ממליצה את האילו עם הפיצוחים לגלגל טוב שהפיתולים יהיו סגורים ואז הפיצוחים לא יברחו )
להעביר לתבנית עם נייר אפיה, לאפות עד שהבצק מזהיב קצת.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה