יום ראשון, 25 במאי 2014

פנקייק של איה

באחד מסופי השבוע שאיה הגיעה הביתה
סיפרה שידיד שאיתו למדה, הכין לה פנקייק מעולים. יותר טובים משלי..
שאני שומעת שמשהו מכין יותר טוב ממני, אני מיד צריכה את המתכון.
הסוד, כך אמרה איה ( ע"פ הידיד ) הוא הכנת הבלילה לילה קודם, והשהייה במקרר .
הוא גם הכין את הפנקייק בתוך רינגים לפנקייק... אבל יש גבול לשטויות שאני מוכנה להתעסק איתם...

וכך יצא, שכמה סופי שבוע, כל פעם נזכרנו ששכחנו להכין בלילה ערב קודם.
עד שסוף סוף, חמושה במתכון, הכנתי אחרי ארוחת שישי.
שבת בבוקר, אחרי הצעידה והשיחה, ולפני המקלחת, זה בדיוק הזמן לטגן פנקייק..

המתכון של הבחור, נמצא ברשת, מתכון של מסעדת ( או ליתר דיוק הדיינר ) של גוצ'ה.
המסקנות : ע"פ הרוב המכריע- "פנקייק רגילים "
איה נצמדה לכך שאילו באמת פנקייק יותר טעימים מהרגיל.
אני, שלא יכולתי לטעום, לא יכולה להכריע.

פנקייק של איה גוצ'ה

להכין את הבלילה לילה לפני שרוצים את הפנקייק

160 גר ( כוס ורבע ) קמח
10 גר ( כף ) אבקת אפיה
חצי כפית מלח
2 כפות שטוחות סוכר
70 גר חמאה מומסת
2 ביצים
כפית וניל
250 מ"ל חלב

לערבב את כל היבשים יחד
לערבב את כל הרטובים יחד
לערבב הכל יחד
לאחסן ללילה במקרר.
לחמם מחבת עם ממש טיפת חמאה או שמן ( ניגוב עדין ביותר )
להניח כף בלילה, להפוך כשמתחילות להיות בועות קטנות

להגיש עם מה שאוהבים ( חמאה, ריבה, מייפל, נוטלה, גלידה, קצפת... פירות )


















אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה