לפני פסח, איה הגיעה מהחבר עם עוגת שוקולד שקנה לה במתנה.... just beacuse :)
העוגה, כיאה לחובבי השוקולד, היתה עמוסה בשוקולד בפנים ובחוץ.
לצערי, לא יכולתי לטעום. ומאז היה לי חשקבלתי מוסבר לעוגת שוקולד שווה.
ושוב... הספר החדש שלי ( sono baking cookbook ) הציל את המצב.
עוגת שוקולד ללא קמח ( וללא גלוטן ) שוקולדית לשוקוהוליקים כנדרש!
האמת, יש לא מעט מתכונים די דומים לעוגות שוקולד ללא גלוטן- חמאה, שוקולד, ביצים, סוכר...
מה כבר יכול לצאת שונה ??
אז באמת, זה לא כזה שונה... רק שכאן, בניגוד לעוגת בן עמי, שהיא מעולה, ויותר פאדגי'ת, כאן מתקבל משהו יותר קליל ואורירי בזכות התהליך... וטיפה יותר שוקולדי, בזכות הקקאו.
ויתרתי על תוספת כף פולי קפה טחונים.. לא אוהבת שמתערבים לי בשוקולד עם טעמים אחרים , בטח שלא קפה )
עוגת שוקולד ללא גלוטן
לחמם תנור ל 180
לשמן טוב* תבנית 23 ס"מ ( 9 אינץ' ) להניח נייר אפיה בתחתית
113 גר חמאה
170 גר שוקולד מריר קצוץ
5 ביצים בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
רבע כוס קקאו משובח
להמס חמאה ושוקולד בזהירות במיקרו ( על בסיר כפול )
להקציף במיקסר ביצים , סוכר ומלח ( וקפה למי שמתעקש ) 7-8 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
להנמיך מאד את פעולת המיקסר, להוסיף לאט את השוקולד והחמאה
להפסיק מיקסר, ולהוסיף ידנית את הקקאו
להעביר לתבנית, לאפות 25-30 דקות עד שהעוגה מתייצבת
להעביר בזהירות* לצלחת הגשה
אם לא הייתי חושבת שזו שחיתות מצידי , הייתי מוסיפה למנת הגשה תלולית קצפת או קרם פרש... אבל אני חוסכת בקלוריות אז ויתרתי :)
* פעם ראשונה אחרי כמעט 40 שנות נסיון באפיה, שהתעופפה לי עוגה מהידיים היישר לרצפה.
לא ברור איך זה קרה.
רגע אחד הבעל עשה תנועה לכיוון שלי, והופ, העוגה התעופפה.
לקח לי 3 שניות להבין מה קרה, ולקחת מרית גדולה ולהעביר את העוגה, שנשארה די שלמה מלבד פינה אחת, לצלחת הגשה.
בזכות השימון הטוב, נייר האפיה, והתבנית החדשה שלי, מהסוג שכלום לא נדבק אליה, העוגה יצאה שלמה, לא התפוררה.
הנפילה לא פגעה בטעם !
העוגה, כיאה לחובבי השוקולד, היתה עמוסה בשוקולד בפנים ובחוץ.
לצערי, לא יכולתי לטעום. ומאז היה לי חשק
ושוב... הספר החדש שלי ( sono baking cookbook ) הציל את המצב.
עוגת שוקולד ללא קמח ( וללא גלוטן ) שוקולדית לשוקוהוליקים כנדרש!
האמת, יש לא מעט מתכונים די דומים לעוגות שוקולד ללא גלוטן- חמאה, שוקולד, ביצים, סוכר...
מה כבר יכול לצאת שונה ??
אז באמת, זה לא כזה שונה... רק שכאן, בניגוד לעוגת בן עמי, שהיא מעולה, ויותר פאדגי'ת, כאן מתקבל משהו יותר קליל ואורירי בזכות התהליך... וטיפה יותר שוקולדי, בזכות הקקאו.
ויתרתי על תוספת כף פולי קפה טחונים.. לא אוהבת שמתערבים לי בשוקולד עם טעמים אחרים , בטח שלא קפה )
עוגת שוקולד ללא גלוטן
לחמם תנור ל 180
לשמן טוב* תבנית 23 ס"מ ( 9 אינץ' ) להניח נייר אפיה בתחתית
113 גר חמאה
170 גר שוקולד מריר קצוץ
5 ביצים בטמפרטורת החדר
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
רבע כוס קקאו משובח
להמס חמאה ושוקולד בזהירות במיקרו ( על בסיר כפול )
להקציף במיקסר ביצים , סוכר ומלח ( וקפה למי שמתעקש ) 7-8 דקות עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה
להנמיך מאד את פעולת המיקסר, להוסיף לאט את השוקולד והחמאה
להפסיק מיקסר, ולהוסיף ידנית את הקקאו
להעביר לתבנית, לאפות 25-30 דקות עד שהעוגה מתייצבת
להעביר בזהירות* לצלחת הגשה
אם לא הייתי חושבת שזו שחיתות מצידי , הייתי מוסיפה למנת הגשה תלולית קצפת או קרם פרש... אבל אני חוסכת בקלוריות אז ויתרתי :)
* פעם ראשונה אחרי כמעט 40 שנות נסיון באפיה, שהתעופפה לי עוגה מהידיים היישר לרצפה.
לא ברור איך זה קרה.
רגע אחד הבעל עשה תנועה לכיוון שלי, והופ, העוגה התעופפה.
לקח לי 3 שניות להבין מה קרה, ולקחת מרית גדולה ולהעביר את העוגה, שנשארה די שלמה מלבד פינה אחת, לצלחת הגשה.
בזכות השימון הטוב, נייר האפיה, והתבנית החדשה שלי, מהסוג שכלום לא נדבק אליה, העוגה יצאה שלמה, לא התפוררה.
הנפילה לא פגעה בטעם !
ככה צריכה להראות ההקצפה של הביצים
נראה טעים מאוד
השבמחקלנטע, אני מצרפת לך כאן קישור למאמר שבו רופא פרופסור אומר שמחלת הקרוהן נגרמת ממזון תעשייתי, אולי זה יעניין אותך
http://www.forbes.co.il/news/new.aspx?Pn6VQ=L&0r9VQ=MLKK
אפרת- קראתי עליו ועל השיטה שלו. משום מה השיטה שלו עובדת רק עם ילדים ...
השבמחקבכל מקרה יש הרבה מה לקרוא בנושא, הרבה חילוקי דעות, ואין תמיכה כל כך מדעית לנושא התזונה ומחלות מעיים.
בתור אחת שכבר חולה, ( לא יודעת ממה נגרמה, אני אישית לא ממש אכלתי אוכל מתועש לפני... ) בכל מקרה בשלב הזה מה שאני אוכלת מ-א-ד משפיע עלי. ( גם ברמיסיה )
בכל אופן שיהיה בהצלחה,גם אני רואה כמה התזונה משפיעה על המצב הבריאותי גם בדברים שלא קשורים ישירות למערכת העיכול, חבל שאין על כך קורסים לרופאים. רק בריאות
השבמחקהערת אגב: קשה להגיב אצלך בבלוג כי הסיסמה של האותיות שצריך להקליד ממש קשה להבנה (לפחות לי). רק לידיעה
לגבי התגובה.. אין לי מושג, זה הפורמט של בלוגר, לא משהו שאני קובעת. אצלי פשוט נפתח חלון ואני לא צריכה לרשום שום סיסמא. אגב, אני יכולה גם להגיב בבלוגים אחרים של בלוגר בלי סיסמא, אולי כי יש לי חשבון בגוגל ?!
השבמחק