לכבוד מפגש יום העצמאות המסורתי, הכנתי קינוח טעים ומרשים
בלי יותר מדי עבודה.
מה שטוב בסוג זה של קינוחים, שיש בו כמה שלבים, שאת כולם ניתן להכין מראש.
שלב ראשון היה הכנת המרנג
הפעם, עם טוויסט קטן.
רציתי שלמרנג יהיה טעם לימוני במיוחד, ולא מצאתי בשום מקום תמצית לימון.
מצאתי מתכונים להכנת תמצית לימון, ממש לא סיפור להכין, מלבד העובדה שצריך לתת לעסק איזה חודשיים מנוחה בבקבוק... וכמובן שלא הכינותי מראש...
אז במקום תמצית, שמתי גרידת לימון, מה שנתן למרנג טעם לימוני עם טיפה מרירות כמו של ביטר למון.. יאמ.
מרנג
ל 2 תחתיות קוטר 26 והרבה נשיקות קטנות
6 חלבונים
2 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון
כפית גרידת לימון
להקציף חלבונים עד שמתחילים להתייצב, להוסיף את הסוכר בהדרגה, להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף חזק ומבריק.
להפסיק פעולת מיקסר, ולהוסיף גרדית לימון ומיץ. לערבב על מהירות נמוכה ביותר, רק עד שרואים שגרידת הלימון התפזרה אחיד.
לזלף או לשטח עם מרית על נייר אפיה עיגול בקוטר הרצוי ( לסמן עם עפרון , להפוך נייר )
מהקצף שנשאר- לזלף נדיקות קטנות.
לאפות שתנור שחומם מראש ל 100, על טורבו.
הנשיקות נאפות יותר מהר ( בסביבות שעה וחצי ) לתחתיות, תלוי בעובי- שעתיים\שלוש
לקרר, לשמור בכלי סגור. ( נשמר הרבה זמן )
למלית
כמות כפולה של למון קורד
2 לימונים גדולים ( או 4 קטנים )
כוס וחצי סוכר
120 גר חמאה
4 ביצים
חצי כוס מיץ לימון
קורט מלח
2 שמנת מתוקה ( 500 מל )
לקלף את הלימון עם קולפן ( בלי החלק הלבן )
לטחון יחד את הקליפה והסוכר ( במעבד מזון קטן או בלנדר מוט )
להוסיף את החמאה ולהמשיך ל"טחון" עד שהכל מתגבש.
להוסיף ביצים, אחת אחרי השניה
להוסיף מלח ומיץ לימון
להעביר את הכל לסיר קטן, לבשל על אש נמוכה בערך 8-10 דקות עד שמתחיל להסמיך.
אני אוהבת להעביר במסננת ליתר בטחון.
להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב, לקפל יחד עם הלמון קורד
הרכבה:
להניח תחתית מרנג אחת על צלחת הגשה, למרוח קצת פחות מחצי מהשמנת/לימוןץ
להניח בזהירות עד תחיתית מרנג, לכסות את הכל בשאר השמנת/לימון.
לקשט עם המרנגים הקטנים
לכסות טוב ( בניילון נצמד ) ולהקפיא.
להעביר למקרר שעה לפני שרוצים לאכול.
בלי יותר מדי עבודה.
מה שטוב בסוג זה של קינוחים, שיש בו כמה שלבים, שאת כולם ניתן להכין מראש.
שלב ראשון היה הכנת המרנג
הפעם, עם טוויסט קטן.
רציתי שלמרנג יהיה טעם לימוני במיוחד, ולא מצאתי בשום מקום תמצית לימון.
מצאתי מתכונים להכנת תמצית לימון, ממש לא סיפור להכין, מלבד העובדה שצריך לתת לעסק איזה חודשיים מנוחה בבקבוק... וכמובן שלא הכינותי מראש...
אז במקום תמצית, שמתי גרידת לימון, מה שנתן למרנג טעם לימוני עם טיפה מרירות כמו של ביטר למון.. יאמ.
מרנג
ל 2 תחתיות קוטר 26 והרבה נשיקות קטנות
6 חלבונים
2 כוסות סוכר
2 כפות מיץ לימון
כפית גרידת לימון
להקציף חלבונים עד שמתחילים להתייצב, להוסיף את הסוכר בהדרגה, להמשיך להקציף עד שמתקבל קצף חזק ומבריק.
להפסיק פעולת מיקסר, ולהוסיף גרדית לימון ומיץ. לערבב על מהירות נמוכה ביותר, רק עד שרואים שגרידת הלימון התפזרה אחיד.
לזלף או לשטח עם מרית על נייר אפיה עיגול בקוטר הרצוי ( לסמן עם עפרון , להפוך נייר )
מהקצף שנשאר- לזלף נדיקות קטנות.
לאפות שתנור שחומם מראש ל 100, על טורבו.
הנשיקות נאפות יותר מהר ( בסביבות שעה וחצי ) לתחתיות, תלוי בעובי- שעתיים\שלוש
לקרר, לשמור בכלי סגור. ( נשמר הרבה זמן )
למלית
כמות כפולה של למון קורד
2 לימונים גדולים ( או 4 קטנים )
כוס וחצי סוכר
120 גר חמאה
4 ביצים
חצי כוס מיץ לימון
קורט מלח
2 שמנת מתוקה ( 500 מל )
לקלף את הלימון עם קולפן ( בלי החלק הלבן )
לטחון יחד את הקליפה והסוכר ( במעבד מזון קטן או בלנדר מוט )
להוסיף את החמאה ולהמשיך ל"טחון" עד שהכל מתגבש.
להוסיף ביצים, אחת אחרי השניה
להוסיף מלח ומיץ לימון
להעביר את הכל לסיר קטן, לבשל על אש נמוכה בערך 8-10 דקות עד שמתחיל להסמיך.
אני אוהבת להעביר במסננת ליתר בטחון.
להקציף שמנת מתוקה לקצף יציב, לקפל יחד עם הלמון קורד
הרכבה:
להניח תחתית מרנג אחת על צלחת הגשה, למרוח קצת פחות מחצי מהשמנת/לימוןץ
להניח בזהירות עד תחיתית מרנג, לכסות את הכל בשאר השמנת/לימון.
לקשט עם המרנגים הקטנים
לכסות טוב ( בניילון נצמד ) ולהקפיא.
להעביר למקרר שעה לפני שרוצים לאכול.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה