לימונים לימונים לימונים....
והפעם, מתכון מספר הקינוחים של 'על השולחן'.
ע"פ איה, המתכון של בצק אלים, עד כה הכי לטעמה.
ריבועי לימון
תבנית 25X30
בצק
כוס וחצי קמח ( 200 גר )
חצי כוס סוכר ( 100 גר )
180 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-3 כפות מים קרים (ע"פ הצורך)
מלית
6 ביצים
3 כוסות סוכר ( 600 גר ) .... כן, גם לי זה נראה המון. אבל כך היה כתוב
כוס מיץ לימון סחוט טרי
חצי כוס קמח ( 70 גר )
אני הוספתי גם קליפת לימון מגוררת מלימון עצום
הכנה
בצק
לחמם תנור ל 170
לשים את כל* החומרים של הבצק במעבד מזון ולעבד עד שמתקבל מרקם פירורי שמתגבש יחד כשלוחצים. ( *לא להוסיף מיד את המים, אלא רק אם הפירורים יבשים מדי ולא נדבקים זה לזה
להדק את הפירורים על תבנית עם נייר אפיה
לאפות בסביבות 20 דקות עד שהבצק מזהיב
מלית
לטרוף ביצים וסוכר
להוסיף מיץ וקמח, לערבב טוב. (לסוכר יש נטייה לשקוע, לערבב טוב גם לפני ששופכים על הבצק)
להעלות טמפרטורה של תנור ל 180, לשפוך מלית על הבצק, לאפות בסביבות 40 דקות.
המלית עדיין טיפה רוטטת וזה בסדר, היא תתייצב
לקרר בחוץ לפני שחותכים.
לשמור בקירור
והפעם, מתכון מספר הקינוחים של 'על השולחן'.
ע"פ איה, המתכון של בצק אלים, עד כה הכי לטעמה.
ריבועי לימון
תבנית 25X30
בצק
כוס וחצי קמח ( 200 גר )
חצי כוס סוכר ( 100 גר )
180 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
2-3 כפות מים קרים (ע"פ הצורך)
מלית
6 ביצים
3 כוסות סוכר ( 600 גר ) .... כן, גם לי זה נראה המון. אבל כך היה כתוב
כוס מיץ לימון סחוט טרי
חצי כוס קמח ( 70 גר )
אני הוספתי גם קליפת לימון מגוררת מלימון עצום
הכנה
בצק
לחמם תנור ל 170
לשים את כל* החומרים של הבצק במעבד מזון ולעבד עד שמתקבל מרקם פירורי שמתגבש יחד כשלוחצים. ( *לא להוסיף מיד את המים, אלא רק אם הפירורים יבשים מדי ולא נדבקים זה לזה
להדק את הפירורים על תבנית עם נייר אפיה
לאפות בסביבות 20 דקות עד שהבצק מזהיב
מלית
לטרוף ביצים וסוכר
להוסיף מיץ וקמח, לערבב טוב. (לסוכר יש נטייה לשקוע, לערבב טוב גם לפני ששופכים על הבצק)
להעלות טמפרטורה של תנור ל 180, לשפוך מלית על הבצק, לאפות בסביבות 40 דקות.
המלית עדיין טיפה רוטטת וזה בסדר, היא תתייצב
לקרר בחוץ לפני שחותכים.
לשמור בקירור
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה