יום ראשון, 15 במרץ 2015

טארט ( פאי ) שוקולד טופי ובוטנים

אתמול חגגה 22 !

לאן בדיוק רץ  הזמן ??







נעה חולקת יום הולדת עם איינשטיין, ועם יום הפאי.
קולע לילדה בול- גם מתמטית וגם קולינרית :)

ברור שביום זה, מתבקש להכין בשבילה פאי.


הפעם פאי עם שילוב שנעה אוהבת במיוחד: שוקולד, בוטנים, קרמל..

המתכון מהבלוג עוגיונט

טארט ( pth ) שוקולד טופי ובוטנים

תבנית פאי 23/4

בצק:

100 גר קמח
30 גר קקאו
40 גר בוטנים קלופים
50 גר סוכר
120 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות
כפית וניל
קורט מלח
ביצה
כף חלב

טופי:
200 גר חלב מרוכז
40 גר סוכר חום כהה
40 גר 40 גר חמאה
10 גר גלוקוזה או סירופ תירס
2 גר מלח גס

שוקולד:
100 גר שוקולד מריר טוב
100 גר שמנת מתוקה
כף גלוקוזה ( אם אין, לא נורא, אפשר להוסיף שמן במקום, שיתן קצת ברק, אבל לא חובה)

בוטנים מקורמלים:
30 גר בוטנים קלופים
30 גר סוכר


הכנה:

בצק

לערבב את כל החומרים יחד במעבד מזון עד שמתקבל גוש. להפסיק פעולת מעבד מזון
לקרר שעה במקרר
לחמם תנור ל 160
לרדד או להדק בצק בתבנית, לדקור עם מזלג ולאפות כ-10 דקות. לצנן

מלית טופי

לשים את כל החומרים בסיר קטן, לבשל על אש נמוכה עד שרותח, להמשיך עוד 2-3 דקות עד שטיפה מסמיך.
לצקת על הבצק, לקרר במקרר חצי שעה

שוקולד

לחמם בסיר שמנת וגלוקוזה עד לנקודת הרתיחה, לשפוך על השוקולד. לערבב עד שהשוקולד נמס.
לצקת על הטופי, לקרר.

לבוטנים מקורמלים

לחמם בסיר קטן את הסוכר ( לא לערבב ) כשמתחיל לקבל צבע ענברי, להוסיף בוטנים, להסיר מהאש ולצקת על משטח משומן ( צלחת עם קצת שמן זה טוב ) לקרר. לפורר.

לקשט עם הבוטנים והגיש בטמפרטורת החדר 


                                         י~ו~מ~ו~ל~ד~ת     ש~מ~ח !!











אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה