יום שישי, 20 במרץ 2015

ארטיק לימונדה ורודה וארטיק תות בננה

פתחתי את עונת  הארטיקים!

יחד עם מזג האויר האביבי שקפץ עלינו בסוף פברואר, ועונת התותים שעוד איזה חודש תסתיים, החלטתי לנצל אותם לטובת ארטיקים.
אני חושבת שמגיע לי תואר כמהנדסת אירגון מקפיאים. שני המקפיאים מפוצצים, ואיכשהוא תמיד אני מצליחה לדחוף עוד קצת...

באחת הנסיעות לארה"ב איל התאהב בלימונה ורודה 
לימונדה ורודה זו פשוט לימונדה עם קצת פטל, או תות או לפעמים אפילו רק צבע מאכל וטיפת תמצית.

המתכון הוא 'על בערך' וכמובן ע"פ הטעם.
פה אוהבים יחסית חמוץ...

ארטיק לימונדה ורודה

לימונים טריים סחוטים
סירופ סוכר ( יחס של 1 ל 1 של סוכר ומים, לחמם עד שסוכר נמס )
פטל קפוא מעוך במעבד מזון או בלנדר

להוסיף סירופ סוכר ללימונים סחוטים עד שמגיעים לטעם הרצוי
להוסיף קצת פטל מעוך לקבלת צבע ורוד בהיר. 
לערבב טוב

להקפיא 


ארטיק תות בננה

גם כאן אפשר לשחק עם כמויות ע"פ הטעם ( יותר לכיוון בננה, יותר תות וכ"ו )

1 בננה
בסביבות 10 תותים
סירופ סוכר  מרבע כוס סוכר ורבע כוס מים
2-3 כפות שמנת מתוקה

למעוף בננה ותותים במעבד מזון או בלנדר.
להוסיף סירופ סוכר ע"פ הטעם
להוסיף שמנת מתוקה
לערבב
להקפיא



                                              ארטיק לימונדה ורודה











                                                        ארטיק תות בננה   




                                                             שידעו מה יש במקפיא




                                                        שידעו להבדיל....



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה