יום ראשון, 16 ביולי 2017

לחם ללא גלוטן עם (בין השאר ) קמח טף

לפני כמה שבועות יצא לי לטעום פעם ראשונה לחם מקמח טף. 
הלחמים היו של קונדיטורית טף-לי teff-lee  מאזור רחובות.*
איך הגעתי ללחם שלהן זה סיפור ארוך, אבל קיבלתי שקית מלאה כל טוב לטעום ולחוות דעה.
היו שני סוגי לחמים, אחד רק מקמח טף, השני עם עוד קמחים. שניהם היו נהדרים !
לא רק שהיו טעימים, רכים, גמישים, לא מתפוררים, גם שמרו על טריות, סתם ככה על השיש, כמה ימים. 
מי שמכיר לחמים נטולי גלוטן יודע שזה הישג.
מכיוון שאני לא ממש מזדמנת לאזורים שהן מוכרות, החלטתי לנסות להכין לחם עם קמח טף בעצמי.

חיפשתי, קראתי, אלתרתי עם קמחים שאני אוהבת, ויצא לחם מ ד ה י ם !!
טעים
רך
שומר על טריות ( למרות שאת רובו הקפאתי כי אני מעדיפה שלא יהיה לי פיתוי כזה מולי )
בריא !
קל ומהיר הכנה
לא מתפורר

שמחה גדולה!

( בתמונות  חצי מהכמות בתבנית קטנה יותר )

לחם ללא גלוטן עם קמח טף ועוד

לתבנית אינגליש מתכת ( לא חד פעמית ) 

1+1/2 כוסות מים פושרים
10 גר שמרים טריים
200 גר ( 1+1/4 כוסות ) קמח טף ( השתמשתי בבהיר )
100 גר (3/4 כוס ) קמח סורגום
75 גר ( 1/2 כוס ) קמח אורז מלא
75 גר ( 1/2 כוס ) קמח ( עמילן ) תפ"א
24 גר ( 2 כפות ) סוכר
1+1/2 כפיות קסנטאן גאם
6 גר ( 1+1/2 כפיות ) מלח
3 ביצים
4 כפות שמן
כף+ כפית חומץ תפוחי עץ


לערבב הכל יחד בקערה ( מתקבלת עיסה כמו של עוגה בחושה )
להעביר לתבנית עם נייר אפיה ( או משומנת הייטב )
לכסות במגבת נקיה ולהשאיר במקום חמים להתפחה כשעה.

לחמם תנור ל 175, לאפות לחם בסביבות 50 דקות עד ששמחשים יפה ונקישה עליו משמיעה רעש חלול

לקרר  לגמרי לפני שפורסים


* קישור לעמוד הפייסבוק שלהן טף לי















6 תגובות:

  1. הלחם נראה מצוין, אני מנסה כעת תזונה ללא גלוטן, את יודעת איפה אפשר להשיג את המוצרים של teff lee? טעמתי לחם שלהם ובאמת היה מצוין, תודה רבה

    השבמחק
  2. עכשיו ראיתי שיש קישור לדף בפייסבוק תודה

    השבמחק
  3. אפיתי עם טף כהה
    מרקם מושלם מעט מריר
    אנסה טף בהיר או קינואה

    השבמחק
  4. קינואה לטעמי גם ישאיר טעם לוואי טיפה מריר. עדיף טף בהיר

    השבמחק
  5. הי. אם אין לי קמח סורגום?

    השבמחק
    תשובות
    1. בגדול אפשר לשחק עם הקמחים, זא לשים נניח קמח כוסמת, או קמח שיבולת שועל ( אם לא רגישים ) או קמח קינואנה, חומוס ווכ. יש המון קמחים ללא גלוטן. אני אישית מאד אוהבת קמח סורגום כי הוא די ניטראלי בטעם. בגדול הרעיון המרכזי באפיה לא גלוטן היא תמיד שילוב של מספר קמחים, ככה שכל קמח " תורם" משהו לטקסטורה של המאפה בהעדר גלוטן

      מחק