יום ראשון, 28 בנובמבר 2010

שמרים

אני מאד אוהבת להכין עוגות שמרים. הבצק הנעים, ההתפחה, הריח הנפלא בבית....
אין מצב שאין משהו משמרים בהקפאה בבית.
ניסיתי כל מיני מתכונים ונשארתי עם זה המנצח בעיני.
קיבלתי אותו כפרווה, אני מכינה כמובן לא פרווה וגם עשיתי עוד כמה שינויים קטנטנים.

בצק שמרים

4+ כוסות קמח ( אפשר רגיל אפר שטיבל שמיוחד לשמרים, לא זוכרת מספר )
חצי כוס סוכר
200 גר חמאה רכה
כוס חלב
2 ביצים
1 חלמון
גרד לימון
שקית שמרית

לשים את כל הנ"ל בקערת המיקסר, ללוש לפחות 7-9 דקות תוך כדי הוספת קמח אם צריך אבל לא יותר מדי- הבצק יכול להשאר דביק .
להעביר למקרר להתפחה של מינימום שעה. אפשר גם ללילה, אין בעיה.

לרדד- למלא.

מילויים שונים:

הכי קל ואהוב על הילדים ( ולא רק )-ממרח נוטלה.
במסגרת השוקולד אופציות נוספות- קקאו+ סוכר ( אני פחות אוהבת כי זה מתפזר ) על קצת חמאה מרוחה.
או גנאש שוקולד קר

מלית קינמון:
להמס 50 גר חמאה, להוסיף בערך 4\3 כוס סוכר ו2 כפות קינמון

מלית וניל אגוזים:
להמס 50 גר חמאה, להוסיף בערך 4\3 כוס סוכר, כפית וניל, חצי כוס אגוזים קצוצים.

את העלה המרוח שהכנו, אפשר לסגור ולהעביר ככה לתבנית אפיה, אפשר לחתוך לשבלולים, אפשר לחתוך במרכז הנקניק ולסובב ל"קראנץ'", אפשר לקלוע צמות קטנות מגלילים....

מחממים תנור ל 180, בנתיים משהיים את השמרים 20-30 דקות עד שהתנור מתחמם להתפחה נוספת.
 כ- 10 דקות לפני סיום הפאיה, מטפטפים עליהם טיפה חלב עם וניל ( חצי כוס חלב+2 כפיות סוכר וניל* )

*סוכר וניל- אני מכינה לבד: בצנצנת זכוכית שמה מקל וניל משומש ( כזה שהוצאתי ממנו את הגרגירים לטובת משהו ) ומוסיפה סוכר.




                                                          שוקולד ( נוטלה )



                                                                 קינמון







ואופציה נוספת למי שלא רוצה סופגניות מטוגנות- לרדד עלה, לקרוץ עיגולים, למלא בריבה, לסגור כמו שקיק קטן.
אפשר להניח בתבנית של מיני מאפינס , אפשר להכין ערמה דבוקה של כאלו כדורים כמו "לחם קופים" שאח"כ כל אחד תולש כדור....




                                                           כאן 'כדורים' שהוכנסו לתבנית מלבנית



                                                              וסתם קראנץ' יפה

2 תגובות: