יום שישי, 15 באפריל 2011

עוגת קישואים

המתח והסקרנות..... עוד כמה שעות :)

יש אנשים שמראש לא יאכלו עוגת קישואים, או עוגת גזר, וחבל.
לא מרגישים את הקישואים או הגזר, זה פשוט מוסיף לחות  ורכות לעוגה.

אני הכנתי את העוגה נטולת גלוטן , אבל בהחלט אפשר להכין אותה עם קמח רגיל במקום כל הקמחים הנטולים ( כך היא במקור לפני שינויים שלי )

עוגת קישואים

לחמם תנור ל 180

תבנית 20 ס"מ

ביצה אחת
רבע כוס שמן ( מה שאוהבים, אני השתמשתי בשמן זרעי ענבים, אפשר גם שמן זית... )
50 גר חמאה רכה
שלושת רבעי סוכר חום ( בהיר )
קישוא אחד גדול ומוצק מגורר דק
כפית וניל
כוס וחצי קמח *
חצי כפית מלח
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
טיפה קינמון
טיפה ציפורן
קורט מלח
חצי כוס אגוזי מלך קצוצים גס

* חצי כוס קמח אורז מלא
רבע כוס עמילן תפוחי אדמה
רבע כוס קמח סורגום
רבע כוס קמח שקדים,
עוד רבע כוס-חצי ממנה עם קמח שקדים, חצי עם קמח סורגום.
( בגדול אפשר כל תערובת שאוהבים )

להקציף יחד שמן, חמאה וסוכר.
להוסיף ביצה ווניל
להוסיף קישואים
להוסיף את כל היבשים.

לאפות עד שקיסם יוצא נקי.





4 תגובות:

  1. נשמע עוגה כלבבי, אבל - באיזה תבנית אופים?

    השבמחק
  2. נטע: תבנית אינגליש 20 ס"מ

    השבמחק
  3. היי נטע, כמה בערך קישוא מגורד לשים, בכוסות? והאם כדאי לסחוט ממנו את המים?
    המון תודה על המתכונים הנהדרים שלך!

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, קישוא גדול זה בערך 3/4 כוס ( לא לדחוס לכוס את הקישוא ) וגם לא לסחוט, צריך את הלחות הזו בעוגה.

      מחק