יום שני, 18 באפריל 2011

עוגת מוס שוקולד

עוגת 'רטרו ' אצלינו.
עוגה מרשימה קלת הכנה
תככב הערב על שולחן הסדר יחד עם עוד עוגה ( מתכון בהמשך )

עוגת מוס שוקולד


תבנית 24 או 26,  עם נייר אפיה בתחתית

לחמם תנור ל 180

200 גר שוקולד מריר
80 גר חמאה
כפית עד כף קפה נמס ( תלוי באהבה לקפה )
1-2 כפות מים

6 ביצים מופרדות
שלושת רבעי כוס סוכר

2 שמנת מתוקה
3-4 כפות סוכר

להמס יחד : שוקולד, חמאה, מים וקפה

להקציף חלמונים עם רבע כוס סוכר, עד שמתקבלת תערובת תפוחה, להוסיף את השוקולד.

להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר.

לקפל חלבונים לתערובות שוקולד\חלמונים.

להפריש שליש מהכמות הנ"ל לתבנית, לאפות 10-15 דקות, לקרר. את השאר לשמור בנתיים במקרר.

להקציף שמנת מתוקה עם סוכר.
אפשר לערבב חצי שמנת מתוקה עם מה ששמור במקרר, ואז תהינה 2 שכבות- אחת שוקולדית, ואחת לבנה ( שארית השמנת המתוקה ) או, לערבב הכל עם השוקולד .
לשפוך מוס על התחתית האפויה, ( אם שמים 2 צבעים, לשים אחד, להקפיא לשעה שעתיים ואז שני )
לסגור עם נייר כסף ולהקפיא.  3-4 שעות לפני הארוחה להעביר למקרר.

כאן- דוגמית אישית



אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה