פתאום נגמרו כל מיני דברים בבית.
התכוונתי להכין שוב את הקרקרים\מצות, אבל לא היה קמח תפ"א
הכנתי קרקרים על בסיס קמח שקדים בלבד, למרות שהיה אמור להיות בהם יותר סומסום- אבל גם הסומסום נגמר.
גם הביצים נגמרו...( כמות הביצים שמשתמשים בפסח היא מדהימה... שמתי לב שנשארו במחוזותינו רק ביצים בגדול M שמשום מה עשו לי רושם של ביצה בגודל XS )
קרקרים ללא גלוטן
כוס וחצי קמח שקדים
חצי כפית מלח
חצי כוס סומסום ( לא נשאר מספיק, שמתי את מה שהיה והשלמתי עם זרעי פשתן טחונים)
כף שמן זית
ביצה
לחמם תנור ל180
לערבב הכל ביחד, לרדד דק יחסית בין שני נירות אפיה.
לעשות חיתוך עדין ( סימון ) עם סכין או גלגלת פיצה
לאפות 10-12 דקות עד שמתחיל להשחים. לקרר כמה דקות ואז לשבור לפי החיתוך.
( לטעמי הקרקרים\מצה יותר טעמימים וקצת יותר פריכים, אבל היתה התלהבות מאילו, דוקא מכאלו שלא צריכים לאכול ללא גלוטן )
התכוונתי להכין שוב את הקרקרים\מצות, אבל לא היה קמח תפ"א
הכנתי קרקרים על בסיס קמח שקדים בלבד, למרות שהיה אמור להיות בהם יותר סומסום- אבל גם הסומסום נגמר.
גם הביצים נגמרו...( כמות הביצים שמשתמשים בפסח היא מדהימה... שמתי לב שנשארו במחוזותינו רק ביצים בגדול M שמשום מה עשו לי רושם של ביצה בגודל XS )
קרקרים ללא גלוטן
כוס וחצי קמח שקדים
חצי כפית מלח
חצי כוס סומסום ( לא נשאר מספיק, שמתי את מה שהיה והשלמתי עם זרעי פשתן טחונים)
כף שמן זית
ביצה
לחמם תנור ל180
לערבב הכל ביחד, לרדד דק יחסית בין שני נירות אפיה.
לעשות חיתוך עדין ( סימון ) עם סכין או גלגלת פיצה
לאפות 10-12 דקות עד שמתחיל להשחים. לקרר כמה דקות ואז לשבור לפי החיתוך.
( לטעמי הקרקרים\מצה יותר טעמימים וקצת יותר פריכים, אבל היתה התלהבות מאילו, דוקא מכאלו שלא צריכים לאכול ללא גלוטן )
הכנתי את הקררים ויצאו מושלמים. תודה על המתכון. זהו, מעכשיו אני מכינה אותן באופן קבוע :)
השבמחקאיזה כיף לקרוא ! תודה.
השבמחקמושלם. תודה.
השבמחקכייף. תודה!
מחקמושל ים לגמרי
מחקמתכון קל ואני מכינה ומוכרת בין יתר המוצרים ללא גלוטן שלי.מלא מחמאות מקבלת עליהם.תודהההההההה
יצאו ממש טעימים, הוספתי קצת פרמזן, אורגנו, בזיליקום וזרעי צ'יטה. הבאסה היחידה שלא הצלחתי להפסיק לאכול אותם מרוב שאהבתי: )
השבמחק:)
מחקנראה מצויין. אשמח לדעת כמה קרקרים יוצאים?
השבמחקתלוי כמובן בגודל שחותכים אותם, אז קצת קשה להגיד, אבל זה מכסה תבנית שטוחה כזו של תנור רגיל
מחקעשיתי יצאו מעולה טעים ופריך תודה
מחקכיף לקרוא. תודה!
מחקמה המתכון המקורי?
השבמחקמה זאת אומרת, זה המתכון :)
מחקהיי, מה אפשר לשים במקום שומשום? אשמח לכמה אפשריות אם ניתן
השבמחקלא ניסיתי אבל הייתי מחליפה עם גרעיני דלעת וחמניה ( או רק אחד מהם ) באותה כמות ( אם בוחרים אחד אז חצי כוס, עם את שניהם אז רבע ורבע ) הייתי קוצצת חלק מהם וחלק משאירה שלמים.
מחקקרקרים נהדרים. הכי טובים מכל מה שניסיתי. אימצתי לחלוטין.
השבמחקתודה, כיף לקרוא
מחק