יום ראשון, 2 באוקטובר 2011

סופלה שוקולד

השעה 18:45 בערך חצי שעה לפני שיושבים לאכול
ולא הכנתי קינוח..
בשבועות האחרונים הרגלתי את המשפחה לקינוחים
לא יפה להרוס רצף כזה יפה...

מהר מהר הכנתי סופלה שוקולד שנכנס לתנור החם בדיוק שהתישבנו לאכול, והיה מוכן בדיוק לסיום הארוחה.
מעצלות של לשטוף אח"כ את הקערה של המיקסר, החלטתי להקציף את החלבונים ביד....יותר טוב מללכת לחדר כושר!!!


סופלה שוקולד

לחמם תנור ל 160

2 ביצים
2 כפות סוכר
113 גר שוקולד מריר
חצי כוס שמנת מתוקה
2 כפות חמאה

לשמן כילים קטנים של סופלה\קרם ברולה, או כוסות קטנות של קפה עם חמאה. לפזר קצת סוכר בכל כלי ולנער ממנו את עודף הסוכר. ( אני מעבירה מכלי לכלי , ומוסיפה איפה שצריך... )
להמס יחד במיקרו את השוקולד והשמנת המתוקה. לערבב, לקרר טיפה

להפריד ביצים
את החלמונים להוסיף לשוקולד, את החלבונים להקציף עם שארית הסוכר. ( מה שנשאר מציפוי הכילים, אם לא נשאר, אז 2-3 כפיות סוכר )
לערבב הכל יחד.
למזוג לקעריות עד גובה שלושת רבעי.
להכניס לתנור החם לבערך 20 דקות.





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה