יום שישי, 28 באוקטובר 2011

עוגיות שוקולד צ'יפס עם עדשים

אחרי שלא היתה ברירה ונאלצתי לזרוק את כל תכולת המקפיא בלילה שחזרנו מחו"ל, כולל כמה קופסאות של עוגיות :(  לא היתה ברירה אלא להתחיל מיד לאפות...

נזכרתי במתכון הזה שלא הכנתי כבר המון זמן. כשהילדים היו קטנים הכנתי אותו די הרבה.
מתכון מספר 'שוקולד' של על השולחן.

עוגיות שוקולד צ'יפס עם עדשים

לחמם תנור ל 180

200 גר חמאה
שלושת רבעי כוס סוכר לבן ( 150 גר )
שלושת רבעי כוס דחוסה של סוכר חום ( 180 גר )
כפית וניל
ביצה
חלמון
2 ורבע כוסות קמח ( 320 גר )
שליש כוס קקאו ( 40 גר )
רבע כפית מלח
כפית סודה לשתיה
כוס שוקולד מריר קצוץ
כוס עדשים קטנות ( אני משתמשת ב M&M, כשיש  כאלו מיני זה בכלל חמוד ביותר )

להקציף יחד חמאה ו 2 סוגי סוכר
להוסיף וניל, ביצה וחלמון
להוסיף קמח,קקאו, מלח, סודה לשתיה
להויסף שוקולד קצוץ

להניח על תבנית עם נייר אפיה\סילפאט תלויות ( הכי קל עם כף גלידה ) על כל תלולית לתקוע בעדינות כמה עדשים
לאפות  10-12 דקות עד שהעוגיות מתחילות כאילו להסדק, עדיין רכות למגע- הן תתקשנה בחוץ.

40-42 עגיות די גדולות





אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה