שילוב של כמה מתכונים
בסיס לפאי של בן עמי, שכבר כתבתי כאן בעבר.
למעלה מלית תפוחים מבושלת קצת, מהספר של רות סירקיס הכחול.
פאי תפוחים עם פירורים ללא גלוטן
לחמם תנור ל 170-180
תבנית פאי 24-26
לבסיס ופירורים:
180 גר חמאה 60 גר סוכר
90 גר קמח שקדים
200 גר קמח תפ"א
מלית:
7-8 תפוחי עץ גדולים ירוקים חמוצים, קלופים וחתוכים לשמיניות
חצי כוס מים
שליש כוס סוכר2 פלחי לימון
לציפוי:
30-40 גר חמאה
כף סוכר
להכנת הפירורים:
להכניס הכל יחד למעבד מזון, לערבב עד שנוצרים פירורים.
להדק את הרוב בתבנית ( להשאיר בערך כוס וחצי לציפוי למעלה )למלית:
לשים את הכל יחד בסיר, לבשל רבע שעה עד התפוחים מתחילים להתרכך ( לא להתפורר)
לסנן את התפוחים, לסדר מעל לבצק בתחתית התבנית.
מעל לפזר את שאר הפירורים
מעל כל לפזר תלוליות קטנות של חמאה, ולפזר כף סוכר על הכל.
לאפות עד שהפירורים למעלה מזהיבים.
הכי טעים חמים , ועם קצת גלית וניל :)
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה