כהכנה לנסיעה ניסיתי למצוא ברשת מידע על איך מסתדרים בסין עם צליאק.
נתקלתי באיזה בלוג אמריקאי , משהו כתב שם china-gluten free hell נחמד אה ?!
הבעיה בסין, בעצם יש כמה בעיות...קודם כל רוטב סויה- שמכיל גלוטן וכמובן שנעשה בו שימוש די גדול באוכל שם.
עוד בעיה היא נושא הזיהום המשני- באותו ווק מבשלים\מקפיצים נודלס\עוף\ בשר ועוד, לא ממש מנקים בין לבין... יחד עם רוטב הסויה שמכיל גלוטן- זו בעיה.
אז מה עושים ?
מצטידים בדברים מהבית.
אני לא מהסוחבים. ממש לא אוהבת להסחב עם גרם מיותר. אוכל נחשב אצלי קצת מיותר..
מכיוון שהיה חשש גם מה יאכלו חלק מהילדים היותר בעייתים, לקחנו יותר ממה שאנחנו לוקחים איתנו בד"כ ( בד"כ זה כלום )
אז מה לקחנו:
3 חבילות במבה קטנות ואחת גדולה
2 חבילות בייגלע קטנות
כל ילד לקח חטיפי אנרגיה ע"פ אהבתו כמספר הימים בחו"ל.
בשבילי לקחתי חבילת פריכיות תירס , קצת שקדים, אגוזים ומישמישים יבשים, וקופסא קטנה עם קרקרים נ"ג שהכנתי.
בדיאבד, יכולנו לקחת יותר... במיוחד עבורי.
לא זוכרת אם ציינתי, אבל ירדתי שם 6 קילו! ( ב 17 יום! ) לא רע....
בכל מקרה, מה אוכלים בסין ?
הסינים אוכלים פחות או יותר את אותם דברים בשלושת הארוחות. המגוון עצום, אני מניחה שהם לא אוכלים הכל כמובן, ואחת המדריכות שלנו הסבירה לי שלרוב הם לא אוכלים בבית אלא בדוכני רחוב על הדרך בבוקר.
במלונות היותר טובים יש ארוחת בוקר עצומה, חלק גדול אילו מנות סיניות, השאר- אוכל מערבי.
נודלס למינהם, דאמפלינגס שונים, עוד כל מיני מטוגנים שונים עם מילוי ( נראה קצת כמו סיגרים ), אורז, דייסות, ירקות ועוד....
בחלק ה"מערבי" יש ביצים קשות, עין הפוכה, לפעמים עמדת הכנת ביצים ע"פ בקשה, ירקות חתוכים, פירות, מאפים שונים, קצת דגני בוקר, חלב עתיר שמן, מיץ תפוזים ( שלרוב הטעם בכלל לא מזכיר תפוזים ).
-אז מה אכלה גב' צליאק ? במלונות היותר טובים עם התוספת המערבית- אכלתי ביצת עין, 2-3 פריכיות שהבאתי איתי, כמה עגבניות שרי, וקצת מלון.
צהריים היתה הארוחה הבעייתית. לא היה לנו זמן או לא תמיד נמצאתנו במקום שיושבים לאכול. לרוב הצטיידנו בקצת קרקרים או צ'יפס בשקית ועוגיות. לפעמים היה דוכן של פירות, או דוכן עם תירס חם.
באוטוסטרדות יש תחנות דלק עם בנין עצום שבו יש מן "סופר" קטן עם מוצרים יבשים ( קרקרים וכ"ו ) הבעיה שהכל בסינית וקצת קשה להבין מהתמונה מה יש בפנים. הסינים אוהבים למשל צ'יפס בטעמים די מוזרים...
יש לפעמים דוכן עם פירות, ויש הרבה מנות חמות ( בגודל של דלי! ) יש איפה שהוא עמדת מים חמים, וזה מה שהרבה מהם אוכלים. כמו כן יש דוכן של אוכל מהיר, עם מבחר סיני די דל...
בכל אילו שאנחנו עצרנו, תמיד שומם. די מוזר....
גם ב"סופרמרקטים" בערים , היה פחות או יותר אותו מבחר של דברים מוזרים ( עבורינו ) ככה שנשארנו עם תפריט של קרקרים, ועוגיות..
ארוחות ערב אכלנו במסעדה של המלון או במסעדה אחרת אליה לקחו אותנו המדריכים, חלק מהן מסעדות עממיות ביותר.
בארוחה מגישים מספר מנות למרכז השולחן, וכולם חולקים.
לרוב ביקשנו את אותם דברים- מנת עוף, מנת בקר, או חזיר, תמיד מלווה באורז לבן ( חסר טעם וטיפונת דביק ) מנת ירקות ( ללא סויה, שאני אוכל לאכול )
האוכל טעים, ( כמובן שיש מקומות יותר ויש שפחות ) אבל לא רע בכלל.
בסצ'ואן האוכל חריף למדי, צריך לבקש שיורידו קצת את דרגת החריפות.
אז מה אני אכלתי ?
צהריים כמו שכתבתי- פרי אם היה, תירס אם נתקלתי... בכמה ימים ראשונים הקצבה דלה של קרקרים מהארץ, אח"כ עברתי לכמה שקדים\אגוזים\מישמישים יבשים.
ערב- אורז עם איזה ירק ( לרוב איזה סוג של כרוב ) לעיתים יותר רחוקות ברוקולי או תירס...
כמובן חשוב להצטייד בכרטיס מסעדות ( כרטיס בינלאומי שמורידים מהאינטרנט שמסביר בשפה המקומית על בעיית הגלוטן )
את הכרטיס (+ הסברים נוספים) הראתי לכל מדריך.
ועוד טיפ חשוב למטייל בסין שלא ממש קשורים לצליאק.
להצטייד בנייר טולאט (!)
עוד תמונות- שצילמה נעה ( יש לה עין מדהימה לטעמי ! )
נתקלתי באיזה בלוג אמריקאי , משהו כתב שם china-gluten free hell נחמד אה ?!
עוד בעיה היא נושא הזיהום המשני- באותו ווק מבשלים\מקפיצים נודלס\עוף\ בשר ועוד, לא ממש מנקים בין לבין... יחד עם רוטב הסויה שמכיל גלוטן- זו בעיה.
אז מה עושים ?
מצטידים בדברים מהבית.
אני לא מהסוחבים. ממש לא אוהבת להסחב עם גרם מיותר. אוכל נחשב אצלי קצת מיותר..
מכיוון שהיה חשש גם מה יאכלו חלק מהילדים היותר בעייתים, לקחנו יותר ממה שאנחנו לוקחים איתנו בד"כ ( בד"כ זה כלום )
אז מה לקחנו:
3 חבילות במבה קטנות ואחת גדולה
2 חבילות בייגלע קטנות
כל ילד לקח חטיפי אנרגיה ע"פ אהבתו כמספר הימים בחו"ל.
בשבילי לקחתי חבילת פריכיות תירס , קצת שקדים, אגוזים ומישמישים יבשים, וקופסא קטנה עם קרקרים נ"ג שהכנתי.
בדיאבד, יכולנו לקחת יותר... במיוחד עבורי.
לא זוכרת אם ציינתי, אבל ירדתי שם 6 קילו! ( ב 17 יום! ) לא רע....
בכל מקרה, מה אוכלים בסין ?
הסינים אוכלים פחות או יותר את אותם דברים בשלושת הארוחות. המגוון עצום, אני מניחה שהם לא אוכלים הכל כמובן, ואחת המדריכות שלנו הסבירה לי שלרוב הם לא אוכלים בבית אלא בדוכני רחוב על הדרך בבוקר.
במלונות היותר טובים יש ארוחת בוקר עצומה, חלק גדול אילו מנות סיניות, השאר- אוכל מערבי.
נודלס למינהם, דאמפלינגס שונים, עוד כל מיני מטוגנים שונים עם מילוי ( נראה קצת כמו סיגרים ), אורז, דייסות, ירקות ועוד....
בחלק ה"מערבי" יש ביצים קשות, עין הפוכה, לפעמים עמדת הכנת ביצים ע"פ בקשה, ירקות חתוכים, פירות, מאפים שונים, קצת דגני בוקר, חלב עתיר שמן, מיץ תפוזים ( שלרוב הטעם בכלל לא מזכיר תפוזים ).
-אז מה אכלה גב' צליאק ? במלונות היותר טובים עם התוספת המערבית- אכלתי ביצת עין, 2-3 פריכיות שהבאתי איתי, כמה עגבניות שרי, וקצת מלון.
צהריים היתה הארוחה הבעייתית. לא היה לנו זמן או לא תמיד נמצאתנו במקום שיושבים לאכול. לרוב הצטיידנו בקצת קרקרים או צ'יפס בשקית ועוגיות. לפעמים היה דוכן של פירות, או דוכן עם תירס חם.
באוטוסטרדות יש תחנות דלק עם בנין עצום שבו יש מן "סופר" קטן עם מוצרים יבשים ( קרקרים וכ"ו ) הבעיה שהכל בסינית וקצת קשה להבין מהתמונה מה יש בפנים. הסינים אוהבים למשל צ'יפס בטעמים די מוזרים...
יש לפעמים דוכן עם פירות, ויש הרבה מנות חמות ( בגודל של דלי! ) יש איפה שהוא עמדת מים חמים, וזה מה שהרבה מהם אוכלים. כמו כן יש דוכן של אוכל מהיר, עם מבחר סיני די דל...
בכל אילו שאנחנו עצרנו, תמיד שומם. די מוזר....
גם ב"סופרמרקטים" בערים , היה פחות או יותר אותו מבחר של דברים מוזרים ( עבורינו ) ככה שנשארנו עם תפריט של קרקרים, ועוגיות..
ארוחות ערב אכלנו במסעדה של המלון או במסעדה אחרת אליה לקחו אותנו המדריכים, חלק מהן מסעדות עממיות ביותר.
בארוחה מגישים מספר מנות למרכז השולחן, וכולם חולקים.
לרוב ביקשנו את אותם דברים- מנת עוף, מנת בקר, או חזיר, תמיד מלווה באורז לבן ( חסר טעם וטיפונת דביק ) מנת ירקות ( ללא סויה, שאני אוכל לאכול )
האוכל טעים, ( כמובן שיש מקומות יותר ויש שפחות ) אבל לא רע בכלל.
בסצ'ואן האוכל חריף למדי, צריך לבקש שיורידו קצת את דרגת החריפות.
אז מה אני אכלתי ?
צהריים כמו שכתבתי- פרי אם היה, תירס אם נתקלתי... בכמה ימים ראשונים הקצבה דלה של קרקרים מהארץ, אח"כ עברתי לכמה שקדים\אגוזים\מישמישים יבשים.
ערב- אורז עם איזה ירק ( לרוב איזה סוג של כרוב ) לעיתים יותר רחוקות ברוקולי או תירס...
כמובן חשוב להצטייד בכרטיס מסעדות ( כרטיס בינלאומי שמורידים מהאינטרנט שמסביר בשפה המקומית על בעיית הגלוטן )
את הכרטיס (+ הסברים נוספים) הראתי לכל מדריך.
ועוד טיפ חשוב למטייל בסין שלא ממש קשורים לצליאק.
להצטייד בנייר טולאט (!)
עוד תמונות- שצילמה נעה ( יש לה עין מדהימה לטעמי ! )
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה