אחרי ההצלחה המסחררת שבוע שעבר של העוגיות הדקיקות, ואחרי שאיל הודיע שאילו העוגיות החדשות האהובות עליו, חיפשתי מתכון לעוגיות כאלו שתהינה שוקולד שוקולד צ'יפס. ( לא היה לי זמן לניסויים עצמיים, מכיוון שלא מצאתי, אנסה בהזדמנות קרובה לאלתר משהו מהמתכון המקורי ) אבל כן נתקלתי במתכון דומה עם קווקר. מכיוון שעד כה העוגיות האהובות על ילד היומולדת של השבוע היו עוגיות שוקולד צ'יפס עם קווקר, החלטתי שזה בהחלט יענה על הציפיות.
עוד להיט!
אחד הטריקים של העוגית-לקרר את הבצק לפני האפיה כמה שעות טובות ( אפילו לילה ) אמנם הבצק יוצא מהמקרר קצת אבן, אבל אחרי 2 דקות ניתן לאסוף אותו עם כף גלידה או כף ליצירת כדורים.
עוגיות קווקר שוקולד צ'יפס דקות
170 גר קמח
חצי כפית סודה לשתיה
140 גר חמאה
42 גר קווקר ( שיבולת שועל )
95 גר סוכר
50 גר סוכר חום כהה
55 גר סירופ תירס בהיר
2 כפות חלב
חצי כפית מלח
150 גר שוקולד מריר קצוץ
להקציף יחד חמאה, סוכר, חלב, מלח, וסירופ תירס.
להוסיף קמח וסודה לשתיה, בסוף שוקולד
לקרר מספר שעות
לחמם תנור, ליצור כדורים ולישם אותם במרחק נאה אחד מהשני.
לשטח עם תחתית של כוס ( את השלב הזה הפעם שכחתי מפאת המירוץ המטורף שהיה לי אתמול , אז לקח להם קצת יותר זמן ופחות השתטחו )
לאפות בחום בינוני ( 170-180 ) עד שמשחימות קלות.
לקרר.
מהכמות הנ"ל יצאו 60 עוגיות
עוד להיט!
אחד הטריקים של העוגית-לקרר את הבצק לפני האפיה כמה שעות טובות ( אפילו לילה ) אמנם הבצק יוצא מהמקרר קצת אבן, אבל אחרי 2 דקות ניתן לאסוף אותו עם כף גלידה או כף ליצירת כדורים.
עוגיות קווקר שוקולד צ'יפס דקות
170 גר קמח
חצי כפית סודה לשתיה
140 גר חמאה
42 גר קווקר ( שיבולת שועל )
95 גר סוכר
50 גר סוכר חום כהה
55 גר סירופ תירס בהיר
2 כפות חלב
חצי כפית מלח
150 גר שוקולד מריר קצוץ
להקציף יחד חמאה, סוכר, חלב, מלח, וסירופ תירס.
להוסיף קמח וסודה לשתיה, בסוף שוקולד
לקרר מספר שעות
לחמם תנור, ליצור כדורים ולישם אותם במרחק נאה אחד מהשני.
לשטח עם תחתית של כוס ( את השלב הזה הפעם שכחתי מפאת המירוץ המטורף שהיה לי אתמול , אז לקח להם קצת יותר זמן ופחות השתטחו )
לאפות בחום בינוני ( 170-180 ) עד שמשחימות קלות.
לקרר.
מהכמות הנ"ל יצאו 60 עוגיות
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה