יום ראשון, 18 בדצמבר 2011

חצילים נוסח אוטלנגי

אמא שלי היתה משוגעת על חצילים.
בתור ילדה לא הבנתי איך אנשים אוכלים את זה... ( וקישואים )
היום אני גם אוהבת חצילים מ-א-ד !!!

המתכון המקורי של יותם אוטלונגי מהספר הראשון, עבר קצת שינויים אצלי...

חצילים במרינדה

2 חצילים יפים

מרינדה:
4 כפות שמן זית
מיץ לימון
חופן פטרוליזיה קצוצה
2 שיני שום כתושות
מלח
פלפל

לחתוך כל חציל ל 3, ואז כל חלק ולחצי ואז רבע, ככה שכל חתיכה יש לה קליפה.
להניח על תבנית עם נייר אפיה, להבריש עם שמן זית, לפזר מלח וקצת פלפל שחור
לאפות בחום 220 בערך 20 דקות עד שהם מתחילים להשחים קצת ורכים עם דקירת מזלג
בזמן שהם בתנור לערבב את כל חומרי המרינדה
כשהם יוצאים מהתנור, לשים בקערה ולשפוך עליהם את המרינדה.
לקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.
אפשר לשמור יומיים במקרר, אבל להוציא מהמקרר ולהגיש בטמפרטורת החדר.

להגיש עם טחינה ירוקה ( מתכון למטה ) שאצלי יצאה בקושי ירוקה כי בקושי נשארה לי פטרוזליה....









טחינה ירוקה

כמות פחות או יותר שווה של טחינה גולמית ומים
מלח
פלפל
מיץ לימון
שום
פטרוזיליה

לערבב הכל יחד, להתחיל עם טחינה ומים, להוסיף את כל השאר ע"פ הטעם...


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה