יום רביעי, 7 בדצמבר 2011

עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי

פתאום שמתי לב שלא העלתי מעולם את המתכון לעוגה הזו.
זו עוגת א-ב של הצליאק מבחינתי.
המתכון של הקונדיטור בן עמי.
לא רק שהיא מחומרים זמינים בכל בית ( למי שמתחיל עם אפיה ללא גלוטן, או למי שמעונין להכין  ללא גלוטן למשהו אחר ולא רוצה להשקיע בקמחים שונים ומוזרים )
היא קלה ביותר להכנה, והעיקר- טעימה טעימה !!

אני מכינה אותה כבר המון שנים, עוד טרום הצליאק.
אה.. היא גם טובה לפסח ...

עוגת שוקולד ללא גלוטן של בן עמי*

לחמם תנור ל 180

200 גר חמאה
200 גר שוקולד מריר
שלושת רבעי כוס סוכר
5 ביצים
5 כפות קורנפלור ( או קמח תפ"א... אני מעדיפה קורנפלור )
כפית אבקת אפיה

להמס יחד חמאה שוקולד
להוסיף סוכר
להוסיף ביצים אחת אחת
להוסיף קורנפלור ואבקת אפיה

אפיה: עד שקיסם יבש.
תבנית: אם לא צריכים אותה מאד גבוהה הכמות הזו בתבנית 20 תהיה נחמדה ( 5 ס"מ ) אם רוצים קצת יותר גבוהה אז תבנית 18.
אם רוצים כמות גדולה יותר, ממליצה לאפות פעמיים בתבנית 26 ולשים עוגה על עוגה.

עוד הערה קטנה, לפעמים אני שמה 3 כפות קורנפלור ו 2 כפות קמח שקדים, לפעמים מוסיפה קצת שקדים קצוצים( לא טחונים ) ל 5 כפות קונפלור...

אין שום בעיה לאפות במנג'טים, כמאפינס או מיני מאפינס או איזה גודל שרוצים. אני מכינה ומקפיאה.. שיהיה תמיד בהישג יד.

* כשאופים למשהו שמקפיד על ללא גלוטן לא לשכוח לעבוד בסביבת עבודה נקיה, לא לקמח עם קמח... ( לשמן ואפשר אפשר  לזרות סוכר, או קקאו, או פשוט נייר אפיה )


19 תגובות:

  1. שאלה:
    אני רוצה להכין את העוגה הזו כמאפינס לכיתה של הבת שלי שעולה לא', כי יש בכיתה ילד חולה צליאק.
    אם מכינים מהתערובת הזו מאפינס, מה הכמות שיוצאת ?
    יש 32 ילדים בכתה + מורה.
    תודה
    איילת

    השבמחק
  2. הי
    ראשית כל הכבוד על ההתחשבות.
    לגבי כמות- צריך להכפיל את הכמות שכאן במתכון על מנת לקבל את הכמות שאת רוצה.
    אני רק מזכירה שכשאופים למשהו עם צליאק, חייבים לדאוג שסביבת האפיה תהיה נקיה מגלוטן.
    בהצלחה בכיתה א' !
    נטע

    השבמחק
  3. שמחה לשמוע גב עוגות חתונה :)

    השבמחק
  4. ואצלינו בכתה יש אלרגיה לצליאק, לחלב ולקקאו.....
    את החמאה אפשר להחליף במרגרינה בטעם חמאה?
    האם שוקולד מריר נחשב לקקאו?
    ובכל מקרה אני חייבת עוגה בכמות כפולה, האם אפשר פשוט לאפות בתבנית גדולה יותר במקום בשתי תבניות ולשים עוגה על עוגה?
    תודה!

    השבמחק
  5. שוקולד מורכב מפולי קקאו, ככה שאם יש משהו שאלרגי לקקאו הוא גם אלרגי לשוקולד, אז כמובן שלא ניתן להכין את העוגה הזו.
    לגבי המרות- אין בעיה להחליף חמאה במרגרינה.
    לגבי גדלים- אין בעיה להכין כמות כפולה לתבנית גדולה יותר. אם מגדילים כמות ורוצים כפול אז פשוט מכפילים את הכל ביחס זהה.

    השבמחק
  6. היי
    האם ניתן להכפיל כמויות? ואם כן- באיזו תבנית להשתמש?

    השבמחק
  7. אפשר להכפיל כמויות, בתבנית 24 יצא גבוה ( 8 סמ בערך ) בתבנית 26 באזור ה 5-6סמ
    רצוי להנמיך טיפה את המטמפרטורה ( 170 )
    כמו שכתבתי למעלה, אפשר לאפות בשתי תבניות ואז לשים עוגה על עוגה ( 2 של 26 ) ואז זמן האפיה יותר קצר והסיכוי שתצא יותר גבוהה אפילו.

    השבמחק
  8. היי נטע,
    לא כ"כ הבנתי, מה הכוונה- "עוגה על עוגה"?
    אני רוצה להכין עוגה ל- 35 ילדים ולהשתמש בתבנית הענקית, כיצד את מציעה לעשות זאת?
    תודה מראש

    השבמחק
  9. עוגה על עוגה הכוונה ל 2 עוגות, אותו קוטר, שמניחים אחת על השניה. פשוט כל אחת מהן תהיה יותר נמוכה, אבל יחד יצא גובה נאה.
    משך זמן האפיה יתקצר, והעוגה עשויה לעלות קצת יותר אפילו ( כשכל הבלילה " דחוסה " לתבנית אחת, יותר " קשה" לה לעלות.
    אני מניחה ש"תבנית ענקית" הכוונה לתבנית אלומיניום חד פעמית ?! אם כן אז פשוט להכפיל כמויות ולאפות בתבנית כמו שהיא וזהו.

    השבמחק
  10. תודה רבה נטע!
    כן, הכוונה לתבנית אלומיניום חד פעמית.

    השבמחק
  11. כמה זמן אופים את העוגה?

    השבמחק
  12. זמן אפיה מאד תלוי בגודל התבנית שבחרת לאפות בה ובתנור.
    אם בתבניות אישיות ( קאפקייקס ) אז משהו באזור 15-17 דקות, אם בתבנית 24 ( העוגה תצא מאד נמוכה ) אז 25 פלוס מינוס, אם בתבנית קטנה ניותר ( 20 נניח ) אז יותר מ 35. בגדול, תמיד להשאר באזור כשאופים עוגה או עוגיות, להציץ לבדוק מה המצב ולבדוק עם קיסם.

    השבמחק
  13. אם רוצה בתבנית מלבנית על מנת לחתוך לריבועים. מה גודל התבנית לכמות הרשומה מעלה? תודה

    השבמחק
  14. תבנית מרובעת של 18X18
    זו עוגה יחסית קטנה, אפשר להכפיל כמויות כמובן.
    בתבנית 20X20 לדעתי יצא קצת נמוך.

    השבמחק
  15. האם הכמות הנ"ל מתאימה לתבנית אינגליש קייק? ואם כן לכמה זמן אפיה ובאיזה חם?
    תודה, וחג שמח. נעמה

    השבמחק
    תשובות
    1. הי, עוגה בחושה אפשר לאפות בכל תבנית/כלי.
      "אינגליש קייק" זה שפ הצורה של התבנית, יש עשרות מדות לתבנית הזו, אם זה החד פעמיות ( שגם, יש בכמה גדלים ) למתכת או קרמיקה וכו.
      בקיצור, - בהחלט נין לאפות. לגבי כמה זמן, תלוי בגודל התבנית , בתנור. בגדול, הבלילה צרכה להגיע ל 3/4 גובה הבתנית, אפיה על חום 175-180 ( בהנחה שזה באמת החום האמיתי, הרבה תנורים בעיקר ישנים מזייפים ורצוי לבדוק עם מדחום ) , הזמן תלוי בתנור ולכן ממליצה לא להתרחק, לבדוק אחרי 20 דקות , אם קיסם יותא רטוב, להשמיך עד שקיסם יוצא עם טיפה פיררורים עליו.

      מחק