זו אחת העוגות הראשונות שהכנתי מספר בישול.
הספר הכחול של רות סירקיס.
היום שקראתי את המתכון פתאום הצחיק אותי שהכל כתוב שם בלשון נקבה... חתכי.. שימי, ערבבי...
אחד ה-מתכונים השווים לעוגות תפוחים! פשוטה וטעימה , וגם קלה להכנה.
המרגרינה שמצויינת במתכון המקורי התחלפה לה עם השנים, מן הסתם.. לחמאה.
עוגת תפוחים רטרו
לחמם תנור ל 180
קילו וחצי תפוחים, קלופים וחתוכים לרבעים
חצי כוס מים
שליש כוס סוכר
2 פרוסות לימון
2 כוסות קמח
כוס סוכר
2 חלמונים
קצת וניל או סוכר וניל
100 גר חמאה
2 כפות סוכר
40-50 גר חמאה
לשים התפוחים עם המים, סוכר ולימון בסיר, לכסות ולבשל על אש נמוכה כ 10 דקות עד שקצת מתרככים אבל לא מאבדים צורה.
לסנן, להוציא את הלימון.
לערבב יחד את הקמח, סוכר, חמאה, וניל וחלמונים עד שמתקבל בצק פירור.
לשמור מהפירורים כוס+ בצד
לפזר את שאר הפירורים בתבנית , להדק קלות עם היד.
לשפוך מעל את התפוחים ( לא חייבים לסדר יפה )
לפזר מעל את אשר הפירורים.
לפזר מעל את הסוכר וגושים קטנים של חמהא
לאפות עד שמזהיב, פלוס מינוס 40 דקות.
הספר הכחול של רות סירקיס.
היום שקראתי את המתכון פתאום הצחיק אותי שהכל כתוב שם בלשון נקבה... חתכי.. שימי, ערבבי...
אחד ה-מתכונים השווים לעוגות תפוחים! פשוטה וטעימה , וגם קלה להכנה.
המרגרינה שמצויינת במתכון המקורי התחלפה לה עם השנים, מן הסתם.. לחמאה.
עוגת תפוחים רטרו
לחמם תנור ל 180
קילו וחצי תפוחים, קלופים וחתוכים לרבעים
חצי כוס מים
שליש כוס סוכר
2 פרוסות לימון
2 כוסות קמח
כוס סוכר
2 חלמונים
קצת וניל או סוכר וניל
100 גר חמאה
2 כפות סוכר
40-50 גר חמאה
לשים התפוחים עם המים, סוכר ולימון בסיר, לכסות ולבשל על אש נמוכה כ 10 דקות עד שקצת מתרככים אבל לא מאבדים צורה.
לסנן, להוציא את הלימון.
לערבב יחד את הקמח, סוכר, חמאה, וניל וחלמונים עד שמתקבל בצק פירור.
לשמור מהפירורים כוס+ בצד
לפזר את שאר הפירורים בתבנית , להדק קלות עם היד.
לשפוך מעל את התפוחים ( לא חייבים לסדר יפה )
לפזר מעל את אשר הפירורים.
לפזר מעל את הסוכר וגושים קטנים של חמהא
לאפות עד שמזהיב, פלוס מינוס 40 דקות.
אכן העוגה הזו טעימה ביותר. מומלץ
השבמחק