יום רביעי, 1 בפברואר 2012

לביבות פירה

כשהבן אדם מכין ארוחת ערב ל 16 איש, ומכין מבחר לא רע של מנות, בינהן  שני שתי סוגי פחמימות + לזניה, כנראה שלא צריך להכין פירה מ 35 תפ"א.....מספיק מ 25....
בכל מקרה נשארתי עם ה-מ-ו-ן פירה, ונשארנו בבית אחד שלא אוכל פירה ואחת שלא כ"כ אוכלת בכלל , אז הוחלט לעשות לפירה הסבה.
ועכשיו תחת הצורה החדשה שלהן, אחד שחוזר מהעבודה בערב יהנה מהן בימים הקרובים...

לביבות פירה ( לא מתכון ממש מסודר אלא "על בערך" )

שאריות פירה ( אני מכינה פירה עם חמאה וחלב )
ביצים ( כמה ש'לוקח', ז"א מספיק ביצים שיגבשו את תערובת יחד אבל לא יהפכו אותה למימית מדי
קצת פירורי לחם לעזור לגבש ( אני השתמשתי בנטולי גלוטן )
מלח פלפל
בצל מטוגן ( על כמות של בערך 5 כוסות פירה טיגנתי בצל גדול )
2 שיני שום קצוצות שהוספו לבצק המטוגן בקשה האחרונה של הטיגון

לערבב הכל יחד לעיסה סמיכה
ליצור לביבות עם ידיים רטובות
לטגן במחבת עם ממש קצת שמן

( מי שרוצה יותר קראנ'ציות יכול אחרי הכנת הלביבות לטבול אותן בפירורי לחם משני הצדדים, יצא נפלא.. אני קצת התקמצנתי על פירורי הלחם ללא גלוטן שלי.... )


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה