יום ראשון, 26 בפברואר 2012

אורז פרסי ( מזויף )

בספר בישול ( עתיק ) של נירה רוסו, היה מתכון ל 'אורז פרסי '....
אורז שמתבשל לאט עם תפ"א ובצל....
כבר שנים שלא בחנתי את המתכון, ואני מכינה עם הרבה קיצורי דרך... כנראה שזה לא ה"דבר האמיתי".... אבל לאף אחד לא אכפת כל כך, כי העיקר שהתוצאה טעימה.

אורז פרסי ( מזויף )

10 תפ"א בינוניים, קלופים וחתוכים לרבעים
2 וחצי כוסות אורז ( פרסי )
בצל גדול, קצוץ לרצועות דקות
מלח
שמן
מרגרינה..

לבשל אורז במיקרו בישול חלקי ( אני שמה בקערה, עם מכסה, עם כפית מלח, כפית שמן, 4 כוסות מים ל 5 דקות )
כשמוכן, לשים במסננת ולשטוף, לייבש.

לטגן בצל בשמן, כשמתחיל להזהיב להוסיף את התפ"א ולכסות סיר.
אחרי 10-15 דקות כשהתפ,א טיפונת מקבלים צבע, לשפוך מעליהם את האורז.
מעל לאורז להסויף קצת מרגרינה ( אני מניחה שלמי שמפריע יכול להוסיף עוד קצת שמן ), מלח וקצת מים...
לכסות, לבשל על האש הכי נמוכה.
מדי פעם לבדוק שלא חסר מים, אם חסר להוסיף טיפה.
לבשל עד שהתפ"א רכים והאורז מוכן.







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה