יום ראשון, 6 במאי 2012

עוגיות לימון עם פרג ( 1 )

חבילה ראשונה לנעה לצבא ! איזו התרגשות !


דיפדפתי במחברת מתכונים שלי, ונזכרתי ששנים לא הכנתי את העוגיות האילו.
לא זוכרת מאיפה המתכון. זוכרת שאהבתי את העוגיות מאד.
עוגיות פריכות, לימוניות, והפרג מוסיף פיצפוץ כייפי.

מכינים את התערובת, יוצרים גליל, מקפיאים, פורשים ואופים.
אפשר להשאיר במצב גליל במקפיא לזמן שפתאום צריך...

עוגיות לימון ופרג

2 גלילים, כ 60 עוגיות

150 גר חמאה
חצי כוס סוכר
6 כפות סוכר חום בהיר ( שטוחות )
ביצה
קליפת לימון מגוררת
2 ורבע כוסות קמח
קורט מלח
2 וחצי כפות פרג טחון טרי

להקציף סוכר עם חמאה
להוסיף ביצה, גרידת לימון
להוסיף קמח ומלח, בסוף פרג

ליצור שני גלילים בניילון נצמד, להקפיא לפחות חצי שעה, או לשמור במקפיא עד שרוצים להכין.

לחמם תנור ל 170
לפרוס פרוסות בעובי חצי ס"מ, לסדר על תבנית עם נייר אפיה
לאפות 12-15 דקות עד שמתחילות להזהיב






אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה