יום רביעי, 30 במאי 2012

רקוט קרמפלי - rakott krumpli ( מאפה תפ"א וביצים )

מאכל הונגרי עם שם קצת מצחיק.
גיוון למנת תפוחי האדמה.
במקור המתכון עם נקניקיות, אבל לטובת המפרידים, החבר'ה שלנו הפכו אותו לחלבי ( יותר מתאים לי )
בקלות הופך גם לנטול גלוטן עם פירורי לחם נטולי גלוטן.

רקוט קרמפלי

לחמם תנור ל 190

תבנית עגולה 24 או 20X20

קילו תפ"א שטופים היטב
6 ביצים קשות
50 גר חמאה מומסת
פירורי לחם
2 גביעי שמנת חמוצה
חצי כוס שמנת מתוקה (15% ) או חלב
מלח, פלפל ( מי שרוצה יכול גם פפריקה )

לבשל תפ"א עם הקליפה, לקרר, לקלף
לחתוך תפ"א וביצים לפרוסות די דקות.
לערבב שמנת חמוצה עם מתוקה , לתבל קצת
הרכבת המאפה:

לשמן תבנית עם קצת חמאה מומסת, לפזר 3 כפות פירורי לחם על התחתית
לסדר שליש מהתפ"א, מעליהם ביצים. ( חצי מהן )
לטפטף מעל חמאה ולתבל קצת, לשפוך כשליש מתערובת השמנת מעל.
לסדר עוד שכבה של תפ"א, עוד קצת מתערובת השמנת.
לסדר שכבה אחרונה של ביצים, ואת יתרת תפ"א.
לצקת מעל את יתרת החמאה המומסת, לתבל.
לפזר שכבה של פירורי לחם
לשפוך את יתרת תערובת  השמנת.

לאפות בתנור חם בסביבות 40-60 דקות עד שהשכבה העליונה משחימה.









אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה