אמא שלי מאד אהבה אגוזי מקדמיה.
כל מי שנסע לארה"ב הביא לה קופסה עם אגוזים, כי כאן עוד לא שמעו עליהם..
גם היום לא קל למצוא בכל מקום.
כשהחלטתי להכין את העוגיות האילו לפני כמה זמן, חשבתי לתומי שאמצא מקדמיה בסופר המקומי... ברור שלא היו. אף אחד גם לא ממש ידע על מה אני מדברת..
אולי טוב שלא ממש קל למצוא , כי הם ממכרים! זה כמו לאכול חמאה בטעם מיוחד. הם פשוט נמסים בפה. טעים!!!
עוגיות שוקולד צ'יפס שוקולד לבן ואגוזי מקדמיה
לחמם תנור ל 170
240 גר חמאה
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר
2 כפיות וניל
חצי כפית מלח
2 ביצים
2 וחצי כוסות קמח
כפית סודה לשתיה
280 גר שוקולד לבן קצוץ
כוס אגוזי מקדמיה קצוצים
להקציף חמאה וסוכר. להוסיף וניל, ביצים.
להוסיף קמח, סודה, מלח ובסוף שוקולד ואגוזים.
להניח כדור ( עם כף גלידה או כף ) על תבנית עם נייר אפיה
לאפות באזור רבע שעה עד שמתחיל להזהיב. לקרר.
* מחצי כמות יצאו 40+ עוגיות.
כל מי שנסע לארה"ב הביא לה קופסה עם אגוזים, כי כאן עוד לא שמעו עליהם..
גם היום לא קל למצוא בכל מקום.
כשהחלטתי להכין את העוגיות האילו לפני כמה זמן, חשבתי לתומי שאמצא מקדמיה בסופר המקומי... ברור שלא היו. אף אחד גם לא ממש ידע על מה אני מדברת..
אולי טוב שלא ממש קל למצוא , כי הם ממכרים! זה כמו לאכול חמאה בטעם מיוחד. הם פשוט נמסים בפה. טעים!!!
עוגיות שוקולד צ'יפס שוקולד לבן ואגוזי מקדמיה
לחמם תנור ל 170
240 גר חמאה
כוס סוכר
שלושת רבעי כוס סוכר חום בהיר
2 כפיות וניל
חצי כפית מלח
2 ביצים
2 וחצי כוסות קמח
כפית סודה לשתיה
280 גר שוקולד לבן קצוץ
כוס אגוזי מקדמיה קצוצים
להקציף חמאה וסוכר. להוסיף וניל, ביצים.
להוסיף קמח, סודה, מלח ובסוף שוקולד ואגוזים.
להניח כדור ( עם כף גלידה או כף ) על תבנית עם נייר אפיה
לאפות באזור רבע שעה עד שמתחיל להזהיב. לקרר.
* מחצי כמות יצאו 40+ עוגיות.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה