יום רביעי, 19 בספטמבר 2012

עוד עוגת גבינה

מוזמנים לשבת, הבעל בחו"ל, אז מנצלים את ההזדמנות להביא עוגת גבינה ( שהוא לא אוהב )
איזה עוגת גבינה להכין ? הדעות קצת חלוקות בקרב הבנות
בסוף החלטתי להכין משהו  בסגנון עוגת גבינה NY, אבל טיפונת פחות שמנה ( עוגת גבינה סטייל NY זה המון גבינת שמנת.... )
אז אילתרתי לעוגה קצת פחות עשירה...

עוגת גבינה סטייל NY

תבנית 24
תנור מחומם ל 160

לתחתית

עוגיות פתי בר מפוררות ( חצי חבילה בערך ) ^
40-50 גר חמאה מומסת

לגבינה

קופסא גבינת שמנת ( פילדלפיה )
500 גר גבינה 5 או 9 אחוז
מיכל שמנת חמוצה
3 ביצים
3 כפות קורנפלור
חצי כוס סוכר
כפית וניל
כף גרידת לימון

ציפוי

2 שמנת חמוצה+ כף גדושה סוכר וניל*

^ אני השתמשתי בנ"ג
* אני מכינה לבד סוכר וניל. שמה בכלי סגור עם סוכר 2-3 מקלות וניל אחרי שהשתמשתי בהם ( הוצאתי את התוכן )

הכנה

תחתית: לערבב פירורים עם חמאה, להדק בתבנית וקצת בדפנות, לאפות בתנור מחומם כ 12-15 דקות

מלית: לערבב הכל יחד, לשפוך מעל תחתית, לאפות כשעה עד שהעוגה די יציבה

ציפוי: לערבב שמנת וסוכר, לשפוך מעל לעוגה, להחליק. להחזיר לתנור ל 7-10 דקות

לקרר

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה