בבית הזה תמיד יש עוגות שמרים באיזה שהיא צורה ( קראנץ', שבלולים..) במצב צבירה כלשהו ( טרי, קפוא..)
כשהכנתי את הלחם עם התבלינים בצורה של pull apart איה אמרה "את יודעת, את יכולה להכין עוגת שמרים גם באותה צורה".. ועל זה אומרים : בוקר טוב אליהו... איפה בדיוק היית ?!
בכל מקרה הילדה ביקשה שאכין ( ומיד ) עוגת שמרים בצורה הזו, אז הכנתי.
על מנת להתחדש קצת, הכנתי גם עם מלית לימון. לשם הגיוון. ( לשם ההגינות, אני חייבת לציין שזה עם השוקולד , הפעם סתם ממרח נוטלה , תמיד מתחסל ראשון )
מי שאוהב כל מה שקשור בעוגות ולימון... כנראה יאהב את הנוסח הלימוני
מלית לימון לבצק שמרים
לגליל אחד ( מהבצק יוצאים 3-4 )
30-40 גר חמאה מומסת
שליש-חצי כוס סוכר
3-4 כפיות קליפת לימון מגוררת
'שפריץ' קטן של מיץ לימון
לערבב, למרוח על העלה... לגלגל, לחתוך לשבלולים, או ריבועים ואז ערמות ל pull apart או איך שרוצים...
לתת עוד חצי שעה התפחה
לאפות, חום 180
כמה דקות לקראת סיום האפיה, לשפוך מעל זיגוג מ 2-3 כפות מיץ לימון ו 2-3 כפות אבקת סוכר.
כשהכנתי את הלחם עם התבלינים בצורה של pull apart איה אמרה "את יודעת, את יכולה להכין עוגת שמרים גם באותה צורה".. ועל זה אומרים : בוקר טוב אליהו... איפה בדיוק היית ?!
בכל מקרה הילדה ביקשה שאכין ( ומיד ) עוגת שמרים בצורה הזו, אז הכנתי.
על מנת להתחדש קצת, הכנתי גם עם מלית לימון. לשם הגיוון. ( לשם ההגינות, אני חייבת לציין שזה עם השוקולד , הפעם סתם ממרח נוטלה , תמיד מתחסל ראשון )
מי שאוהב כל מה שקשור בעוגות ולימון... כנראה יאהב את הנוסח הלימוני
מלית לימון לבצק שמרים
לגליל אחד ( מהבצק יוצאים 3-4 )
30-40 גר חמאה מומסת
שליש-חצי כוס סוכר
3-4 כפיות קליפת לימון מגוררת
'שפריץ' קטן של מיץ לימון
לערבב, למרוח על העלה... לגלגל, לחתוך לשבלולים, או ריבועים ואז ערמות ל pull apart או איך שרוצים...
לתת עוד חצי שעה התפחה
לאפות, חום 180
כמה דקות לקראת סיום האפיה, לשפוך מעל זיגוג מ 2-3 כפות מיץ לימון ו 2-3 כפות אבקת סוכר.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה