יום שישי, 21 בספטמבר 2012

עוגיות פרמז'ן מלוחות

הפכתי ל'גברת' הזו.. שמעירה ... אבוי!
אבל לא יכולתי להתאפק.
7 בבוקר בסופרמרקט, רגוע, הקופאית עוד במצב נימנום...
אני נכנסת לאסוף כמה דברים אחרונים לפני הסופ"ש , תמיד ממהרת ( זה מה יש )
הפעם לחזור הביתה ולהתחיל לבשל ולאפות
רק קופה אחת פעילה ( למה להעיר עוד קופאיות ? ) שתי נשים לפני, אחת כבר בשלבי סיום, אחת מחכה לחשבון.
והקופאית ( בחורה בת גג 20, עם ציפורניים ארוכות ומלאות כל מיני תוספות מנצנצות ) מתחילה לעשות חשבון, תוך כדי שהיא קוראת ועונה למסרונים... ברור שהיא לא מסוגלת לעשות הכל יחד, ככה שמדי פעם היא נחה בין העברת מוצר אחד לשני בסורק...
בפעם השלישית שהיא קוראת מסרון, אני כבר קצת מאבדת את הסבלנות ומעירה לה, שזה לא הזמן...
היא עונה לי " רק קראתי".... 

עוד משהו לרשימת ההחוצפות המתארכת אצלי ...

שבת שלום.


עוגיות מלוחות מהספר של יותם אוטולגני

כ 35 עוגיות

210 גר קמח
חצי כפית אבקת אפיה
חצי כפית פפריקה
חצי כפית פלפל שחור
165 גר חמאה רכה
165 גר גבינת פרמז'ן מגוררת

סומסום או פרג
ביצה

לערבב טוב את החמאה והגבינה
להסויף את כל השאר.
ליצור גליל , לאפסן בניילון נצמד במקפיא כחצי שעה

לחמם תנור ל 180

למרוח את הגליל בביצה טרופה, לזפר סומסום או פרג
לפרוס פרוסות של חצי ס"מ ולהניח על תבנית עם נייר אפיה

לאפות עד שמזהיב. לקרר




אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה