באזור גיל 7-8 נדמה לי, היתה לנו בבית עוזרת בית, שלא ממש עשתה הרבה עבודות נקיון, אבל היתה מבשלת ובעיקר אופה. אני לא בדיוק זוכרת את הסיפור, היא ואחותה הגיעו לארץ מהונגריה, היא לא היתה הכי בריאה בעולם, והיתה צריכה עבודה קלה של כמה שעות ביום.
היתה לנו עוזרת בית שהגיעה פעם בשבוע לנקות, ומרושקה, הגיעה כמה פעמים בשבוע לעבודות קלות , בישול ואפיה.
אני בעיקר זוכרת אותה, בסינר לבן לבן ומעומלן, במטבח, מכינה מאפים שפשוט להתעלף!
היתה מכינה גביניות שמרים, ועוגיות מלוחות קטנות, דובוש, שלקח יומיים להכין אותו, יום אחד את השכבות והקרם, והציפוי קרמל למעלה ביום השני. תמיד על מגש קרמיקה כחול שאמא שלי הכינה פעם בחוג קרמיקה....
והיו עוגות בחושות...
ולי היתה מכינה עוגה בחושה בתבנית קטנה קטנה, רק לי :)
לפני כמה שנים קניתי כמה תבניות פאי אישיות.
נעה כבר מבקשת כמה זמן שאין לה פאי פקאן אישי. קטן וחמוד.
אז הכנתי לה אחד אישי ועוד כמה מיני ( בתבנית של מאפינס )
המתכון מספר העוגיות של מרתה סטיוראט
פאי פקאן
תבניות: מיני מאםינס, מאפינס רגיל, תבניות פאי קטנות ( קוטר 6 סמ ), הכל הולך.
הכמות שיוצאת - 6 בקוטר 6 סמ, 12-14 מאפינס רגילים, 20+ מיני
לבצק-
1/2 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס גבינת מסקרפונה ( או גבינת שמנת )
57 חמאה רכה
3/4 כוס קמח
קורט מלח
מלית-
ביצה L
1/4 כוס סוכר חום
2 כפות סירופ מייפל ( האמיתי ) או דבש
2 כפיות וניל
20 גר חמאה רכה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס פקאנים קלויים קצוצים גס
הכנת הבצק-
לחמם תנור ל 175, לשמן קצת את התבניות
לטחון פקאנים במעבד מזון עד שטחונים דק ( צריך לצאת 1/2 כוס )
במיקסר עם ווד גיטרה להקציף יחד חמאה וגבינה, כשמעורבב היטב להוסיף קמח, מלח ופקאנים טחונים, לערבב רק עד שהכל מתחבר ולא יותר.
לגלל בצק לכדורים ( גודל כדור גולף/פינגפונג ) ולהדבק כל אחד לתוך התבנית, בתחתית ובצדדים עד הקצה.
להכנת מלית-
לערבב יחד ביצה, וניל, מייפל או דבש, חמאה ומלח.
להוסיף את הפקאנים הקצוצים
למלא את התחתיות עם הבצק ( כמעט עד הקצה )
לאפות עד שהבצק מתחיל להזהיב, לקרר טוב לפני שמוציאים מהתבניות.
היתה לנו עוזרת בית שהגיעה פעם בשבוע לנקות, ומרושקה, הגיעה כמה פעמים בשבוע לעבודות קלות , בישול ואפיה.
אני בעיקר זוכרת אותה, בסינר לבן לבן ומעומלן, במטבח, מכינה מאפים שפשוט להתעלף!
היתה מכינה גביניות שמרים, ועוגיות מלוחות קטנות, דובוש, שלקח יומיים להכין אותו, יום אחד את השכבות והקרם, והציפוי קרמל למעלה ביום השני. תמיד על מגש קרמיקה כחול שאמא שלי הכינה פעם בחוג קרמיקה....
והיו עוגות בחושות...
ולי היתה מכינה עוגה בחושה בתבנית קטנה קטנה, רק לי :)
לפני כמה שנים קניתי כמה תבניות פאי אישיות.
נעה כבר מבקשת כמה זמן שאין לה פאי פקאן אישי. קטן וחמוד.
אז הכנתי לה אחד אישי ועוד כמה מיני ( בתבנית של מאפינס )
המתכון מספר העוגיות של מרתה סטיוראט
פאי פקאן
תבניות: מיני מאםינס, מאפינס רגיל, תבניות פאי קטנות ( קוטר 6 סמ ), הכל הולך.
הכמות שיוצאת - 6 בקוטר 6 סמ, 12-14 מאפינס רגילים, 20+ מיני
לבצק-
1/2 כוס אגוזי פקאן
1/2 כוס גבינת מסקרפונה ( או גבינת שמנת )
57 חמאה רכה
3/4 כוס קמח
קורט מלח
מלית-
ביצה L
1/4 כוס סוכר חום
2 כפות סירופ מייפל ( האמיתי ) או דבש
2 כפיות וניל
20 גר חמאה רכה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס פקאנים קלויים קצוצים גס
הכנת הבצק-
לחמם תנור ל 175, לשמן קצת את התבניות
לטחון פקאנים במעבד מזון עד שטחונים דק ( צריך לצאת 1/2 כוס )
במיקסר עם ווד גיטרה להקציף יחד חמאה וגבינה, כשמעורבב היטב להוסיף קמח, מלח ופקאנים טחונים, לערבב רק עד שהכל מתחבר ולא יותר.
לגלל בצק לכדורים ( גודל כדור גולף/פינגפונג ) ולהדבק כל אחד לתוך התבנית, בתחתית ובצדדים עד הקצה.
להכנת מלית-
לערבב יחד ביצה, וניל, מייפל או דבש, חמאה ומלח.
להוסיף את הפקאנים הקצוצים
למלא את התחתיות עם הבצק ( כמעט עד הקצה )
לאפות עד שהבצק מתחיל להזהיב, לקרר טוב לפני שמוציאים מהתבניות.
אין פה מתכון
השבמחקאופס, מה שנכון נכון. יתוקן
השבמחק